It-företag Helsingborg: LearningWell

LearningWell AB består idag av två dotterbolag. LearningWell East i Nyköping och LearningWell SW med kontor i Helsingborg, Mariestad och Karlstad. Läs vidare för att lära känna LearningWell i Helsingborg - ett till antalet litet kontor med några av världens största företag som kunder.

Om it-företaget LearningWell SW i Helsingborg

LearningWell-kontoret i Helsingborg öppnade 2003. Här jobbar ödmjuka systemutvecklare som brinner för att lösa utmaningar med programmering. Och även om vi gärna grottar ner oss i avancerade tekniska lösningar är det viktigaste att kunderna alltid får vad de faktiskt behöver.
Som företag är vi tillräckligt stora för att jobba med intressanta kunder i spännande uppdrag – och tillräckligt små för att alla som jobbar här ska ha en viktig roll i vårt team. Ända sedan starten har vi utvecklats utifrån ett skönt familjärt perspektiv. Det vill säga en platt företagskultur och hjälpsam arbetsmiljö, där vi tillsammans är med och påverkar de beslut som tas.
Vi strävar alltid efter att känna stolthet över det vi levererar. För oss går stolt bortom att vara nöjd. När du är stolt sträcker du på dig. Du vill berätta vad du har gjort, vem du har gjort det med och varför du gjorde det. Och även om vi gärna grottar ner oss i avancerade tekniska lösningar är det viktigaste att kunderna får vad de faktiskt behöver. Vi gör det genom att vara öppna och ärliga med de människor vi träffar. Vi frågar, frågar och frågar igen för att säkerställa att samarbetet verkligen gör saker bättre för kunden - och skräddarsyr sedan it-system efter unika behov.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vanligtvis handlar våra uppdrag om att kompetensförsörja våra kunder med enskilda utvecklare eller hela teams över en längre tid. Arbetet sker antingen på vårt kontor, ute hos kunden eller på distans.

Programmering

Våra utvecklare brinner för teknik och är uppdaterade kring de senaste trenderna.

Test och testledning

Genom att göra testning av kod till en naturlig del av utvecklingen kan vi eliminera problem innan de uppstår.

Agil coachning

Vi är noga med att det ska vara projektets karaktär som styr arbetssättet - inte tvärt om.

Teknisk expertis

Vi agrerar gärna bollplank när det kommer till systemarkitektur och guidar dig i rätt riktning kring allt som rör teknik.

Kravanalys

Kravanalysen består av att fråga och fråga igen för att hitta de verkliga behoven bortom dina krav.

Förvaltning och support

Ofta är det när ni börjar använda systemet på riktigt som upptäcktsresan startar. Vi finns med er allt eftersom nya behov uppstår.

Projektledning

Oavsett om det handlar om it- eller andra verksamhetsviktiga områden har vi projektledare som vet vad som krävs för att ro stora projekt med många intressenter i land.

Rfid-projektet som blev en de facto-standard för järnvägen i Europa

Trafikverket hade en idé. Om järnvägsvagnarna som rullade genom Sverige hade rfid-taggar skulle alla tjäna på det. För Trafikverket skulle det bidra till lägre kostnader för underhåll av spår och fordon. Dessutom skulle godskunderna kunna spara dyrbar tid vid omlastningar och leveranser. Några år senare hade Trafikverkets och LearningWells arbete lett till vinster världen över och blivit en de facto-standard för järnvägen i Europa.
Läs mer Läs mer

Besök oss i Helsingborg

Du hittar oss två trappor upp på Springpostgränden 3A. Kontoret är centralt beläget i gamla delen av Helsingborg, vid Öresunds smalaste del, där endast 3 750 meter skiljer staden från Helsingör i Danmark. Allt på ett bekvämt gångavstånd till buss- och tågtrafik, restauranger, butiker och fina grönområden.
Hos oss jobbar kollegor i alla åldrar med olika bakgrunder. Förutom ett brinnande intresse för it och mjukvaruutveckling delar vi flera viktiga egenskaper. Där ingår bland annat nyfikenhet, problemlösningförmåga och prestigelöshet.
När det kommer till fritidsintressen är vi dock en salig blandning människor. Här hittar du bland annat rugbyspelare, hobbyölbryggare och musiker. Nedan kan du läsa intervjuer med några av våra kollegor för att lära dig mer om människorna på LearningWell.
David Åberg systemutvecklare

David Åberg

David är ingen prylnörd. Snarare gillar han möjligheterna som kommer med ny teknik. Han säger att allt i livet är en materialsport. Dessutom finns det alltid en koppling till teknik, även om lösningarna inte behöver vara elektroniska.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Anders Tengroth systemutvecklare

Anders Tengroth

Helsingborgaren med motorcykelintresse som ett tag hade siktet inställt på att bli veterinär. Det var dock innan gymnasieskolans stordator, Commodore VIC-20 och mekatronikprogrammet på högskolan fick honom att tänka om.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Michael Häggblad systemutvecklare

Michael Häggblad

En otrivsam grundskola i Farsta och farbrorns blinkade fyrar. Ja, så började systemutvecklaren Michael Häggblads resa som idag gett honom mer än 25 år inom scouterna och konsultuppdrag runt hela världen.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Agila coachen Susanne Johansson tillsammans med kollegor på LearningWells kontor i Nyköping

Susanne Johansson

Susanne Johansson är agila coachen och kattuppfödaren som älskar att få människor att jobba ihop och utvecklas både som individer och grupp.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun

Om Helsingborg

Beläget vid Öresunds smalaste del, där endast 3 750 meter skiljer staden från Helsingör i Danmark hittar vi Helsingborg. Som en av Nordens äldsta städer med en viktig geografiska positioneringen har staden en rik historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till vikingatiden.
Under Medeltiden var Helsingborg och dess slott ett av Nordens mest inflytelserika fästen och därför också inblandad i mycket av den tidens politiska konflikter och strider. Speciellt krigen med Danmark gjorde att det tog ända till 1800-talet innan staden kunde återhämta sig ordentligt. Idag är Helsingborg en snabbt växande stad med några av landets viktigaste hamnar och industrier.
För den som besöker Helsingborg idag finns mycket att se. Mitt i staden ligger bland annat historiska Stortorget, som ofta utnyttjas för olika evenemang, som till exempel Helsingborgsfestivalen, den årliga julmarknaden och Love & Light-festivalen. Torget är en populär samlingsplats för både invånare och besökare – även de dagar då det inte bjuds på diverse evenemang. Här hittar du hotell-, restaurang- och kaféverksamheter, vilket ger platsen gatuliv under större delen av dygnets timmar.
Piren i HelsingborgHamnen i HelsingborgTornet i Helsingborg

Kontakta oss

Mattias Nilsson

Mattias Nilsson, vd South-West

mattias.nilsson@learningwell.se
073-050 16 40
Mariestad