Sökes: Kvinnliga systemutvecklare

Det är svårt att hitta bra systemutvecklare, oavsett om de är kvinnor eller män. Delvis är det vårt och branschens fel. Med den här annonsen hoppas vi börja ändra på det och få fler kvinnliga kollegor.

Programmerare har i alla tider varit tjocka män med buskiga skägg, eller spinkiga män utan skägg. Det var så det började. Eller åtminstone är det så människor vill tro att det var. Problemet är att den felaktiga bilden hänger kvar. Men varken nördighet, skägg eller att vara man behövs för att bli en suverän systemutvecklare.

För att jobba hos oss behöver du inte vara expert. Du behöver inte ha högst betyg, flest kodspråk på cv:t eller kunna koda snabbast. Du behöver inte ens vara kvinna. Men eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten. Det viktiga är att du verkligen gillar systemutveckling och att lösa problem med hjälp av programmering. Och att du vill fortsätta utvecklas.

Grupparbete i det gröna, LearningWell

Öppenhet och ärlighet

Vi saknar hierarkisk känsla på kontoret. Personalansvaret delas mellan vår vd Peter och hans högra hand, projektledaren Göran. Den platta strukturen gör att vi inte har några hemligheter för varandra. Det som sägs i ledningsgruppen får alla ta del av, vilket Susanne som nybliven medlem kan intyga.

Samma nyfikenhet, trygghet och ödmjukhet gäller med kunderna. De brukar säga att vi snabbt kan sätta oss in i deras verksamhet och vara ett bra bollplank. Att vi tänker själva och inte är några robotar. Och om vi tycker annorlunda i en fråga är vi sällan rädda för att säga att vi skulle föredra en annan lösning.

Samtidigt erkänner vi gärna våra brister och står för att vi inte alltid gör rätt. Det blir egentligen självklart när relationen med kunden påminner om hur du behandlar dina kollegor, vännerna och familjen. Så länge det finns en ärlig respekt går det att vara nästan hur öppen som helst.

Om dig

Eftersom utvecklingsspråk, ramverk och tekniker hela tiden förändras är det viktigt att du är nyfiken och vill lära dig mer. Det är det absolut viktigaste.

Gillar du tekniska ord och vill ha några exempel på vad vi tror att du kan i dag? Ok. TypeScript, node.js, React, Elasticsearch, Kibana, Scala, C++, C#, .NET, Docker, AWS, Azure, SQL, Continuous integration, Test automation och DevOps.

Dina arbetsuppgifter

Enkelt förklarat handlar det om systemutveckling, på vårt kontor i Nyköping eller hos en kund. Till stor del styrs arbetet utifrån vad du själv vill och är bra på. Därför är det svårt att bli konkret. Samtidigt vill vi förklara hur det är på LearningWell. Därför lät vi några anställda ge sin bild av jobbet.

Rasmus: Här får du aldrig en hög med saker som ska göras. Det är hela tiden en grupp-process där vi samarbetar fram nya saker, och du får vara med och bestämma vad som ska göras. Tekniskt sett är jobbet väldigt spritt, vilket gör att vi inte heller fastnar på samma grej. Det går alltid att utvecklas och prova något annat.

Susanne: Tack vare respekten vi har för varandra är det lätt att jobba hemifrån utan att bli ifrågasatt. Det gör att du kan lägga fyra timmar under förmiddagen på jobbet och göra resten av din arbetstid framåt kvällen, eftersom du har något annat du behöver prioritera under eftermiddagen.

Peter: Om du inte litar på människor, och att de gör vad de ska, blir det en massa möten, kontrollpunkter och övervakning. För att lyckas jobba agilt behöver jag som ledare ge de anställda förtroendet redan från början, till skillnad från att de först måste förtjäna det. Här har du alla möjligheter från den första dagen.

Lön, ersättning och förmåner

Här får du en värdestyrd och agil företagskultur. Varje månad kommer en fast lön in på kontot och om saker har gått som planerat får du även provision och vinstdelning. Dessutom är vi rätt säkra på att du kommer gilla det vi hittar på utanför arbetstid.

Intresserad av hur vi bygger vår företagskultur? Spana in vad motorvägsgruppen säger. Motorvägsgruppen består av några kollegor som har fått ansvaret att driva arbetet kring vår företagskultur framåt.

Motorvägarbete på LearningWell

Om oss

LearningWell grundades 2003 och har kontor i fyra städer. Företaget har alltid utvecklats utifrån ett skönt familjärt perspektiv, trots att vi nu är över 50 personer. Med det menar vi att det faktiskt är de anställda som är med och bestämmer vad vi ska göra – och hur det ska göras.

Bland kunderna finns exempelvis Scania, Fitesa, Business Sweden, de svenska och schweiziska försvarsmakterna, SSAB, Oxelösunds hamn och olika myndigheter.

Hör av dig

Peter Karlsson, delägare och vd East (Nyköping)
070-631 28 70
peter.karlsson@learningwell.se

Fotnot 1. Enligt lag är det förbjudet att diskriminera utifrån kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Därför är såklart vem som helst välkommen att söka jobb hos oss. Men eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Fotnot 2. Vi undanber oss direktkontakt från rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.