Nyheter

Höstkonferensen 2019

22-23 november träffades samtliga LearningWell-kontor på Engsholms Slott för den årliga höstkonferensen. Årets tema var mingel — och mingla var precis det vi gjorde.

2019-11-26

Nytt LearningWell-stipendium på gymnasieskola i Nyköping

Med start under höstterminen 2019 har LearningWell startat ett samarbete med Nyköpings Enskilda Gymnasium. Syftet är att stötta tredjeårselever med gymnasiearbeten inom programmering och mjukvaruutveckling.

2019-11-11

Ursäkta röran – vi har precis flyttat in!

Från och med 4 november hittar du vårt Karlstad-kontor på Lagergrens Gata 4. Välkommen förbi om du vill prata systemutveckling eller utmana oss i plankan.

2019-11-05

Transportstyrelsen tacklar Brexit-utmaningar med systemutveckling

Storbritanniens vara eller icke vara i EU är numera en tidsfråga. Ett Brexit som kommer få stora konsekvenser för resten av Europa. Inte minst för den svenska Transportstyrelsen som förväntas ta emot en ökning från tre hundra till tre tusen typgodkännandeärenden - per år. En utveckling som ställer tuffa krav på hur ärendena hanteras, beslutas och följs upp. I händelsernas centrum står LearningWell-konsulten Jan Crivell, som just nu är med Transsportstyrelsen och tar fram ett mer anpassat ärendehanteringssystem.

2019-10-29

En introduktion till hållbar it

Nyligen föreläste Claes-Erik Frölund på Karlstads universitet kring ämnet hållbar it. Även om han trodde att han hade koll på läget ledde de förberedande efterforskningarna till nya insikter.

2019-09-27

Lärde sig programmera – vann pris för bästa gymnasiearbete

Oliver Larsson och Simon-Fredrik Schell tog i våras studenten från Nyköpings Enskilda Gymnasium. Under sista året jobbade de tillsammans på ett gymnasiearbete – en röststyrd radiobil – som efter många om och men prisades som 2019 års bästa gymnasiearbete på skolans naturvetarprogram med inriktning natur.

2019-09-24

Tankar från ett sommarjobb

Jonathan Rintala är ingenjörsstudenten som tackade nej till sol och bad för att spendera sommaren på att vässa programmeringskunskaperna hos oss. Med sig tar han lärorika insikter och överraskande erfarenheter.

2019-09-19

Utvecklaren som jobbar i flera olika världsdelar

Gravataí, Cosmópolis, Washougal och Tianjin. Det är namnen på orterna LearningWell-konsulten Michael Häggblad besökt för att hjälpa stora nonwoven-fabriker installera it-systemet WebTrack. Ett projekt han till en början kände sig väldig osäker inför - men som nu gett honom sällsynta lärdomar som utvecklare.

2019-09-09

En kväll med pizza och artificiella neuronnät

Artificiella neuronnät. Vad är det? Och hur svåra är de att programmera? Det och mycket annat diskuterades när Nyköping Developers träffades på LearningWells kontor för att grotta ner sig i ämnet.

2019-06-29

Det här är vad vi menar med karriär

Vad innebär det egentligen att göra karriär? Det var temat på konferensen i juni där alla kollegor möttes för att lära känna varandra bättre och bygga vidare på det företag vi vill arbeta för. Låt oss börja med själva ordet karriär. Vad betyder det? På svenska är den vanliga definitionen att du stiger i graderna. […]

2019-06-18