Nyheter

HotSpot-mässan i Karlstad

HotSpot är en av Sveriges största jobbmässor och arrangeras årligen av Karlstads universitet. Den 13:e februari samlades över 6 000 studenter med representanter från mer än 100 företag för att nätverka och äta apelsiner. Två av dem var Mattias Jonsson och Katarina Brunsson från LearningWell.

2019-03-18

Lärdomar från Rekryteringsmässan 2019

I början av februari arrangerade Arbetsförmedlingen i södra Sörmland Rekryteringsmässan 2019 i Nyköping. Ett utmärkt tillfälle för företag från olika branscher att träffa lokala jobbsökande. LearningWell representerades av Susanne Johansson och Simon Göransson, som inte var där för att ’tokrekrytera’. ”Vi var huvudsakligen där för att visa upp oss och berätta vad vi gör”, säger […]

2019-02-28

.NET-partner till SSAB

LearningWells uppdrag mot SSAB handlar om att hjälpa dem att utveckla systemlösningar, inom bland annat automation och mer övergripande systemlösningar på affärssidan. Nu har vi även blivit utsedda till .NET-partner.

2019-02-18

Delaktighet vägen framåt för LearningWells nya vd

Den 1 februari 2019 tog Katarina Brunsson över rollen som vd för LearningWell i Karlstad. Hon kommer från en roll som testledare på LearningWell och började på företaget redan 2011.

2019-02-12

Gymnasiearbetet: ta fram en radio(röst)styrd bil

Vi pratar ofta om hur vi kan göra nytta för samhället. Att skänka pengar är en sak, men vi vill inte bara köpa oss fria utan även bidra genom att skänka kompetens och erfarenhet. Därför har vi nu, genom Erik Ytterberg, tagit oss an att handleda två gymnasieelever.

2018-12-10

TheWell: Mounting MySQL in RAM

Här är Axel Verstins guide för hur du sätter upp och kör MySQL från RAM.

2018-12-06

Julgåva till Plan Sverige

Sedan många år tillbaka delar vi inte ut några julklappar till våra kunder. Istället fortsätter vi att ge julgåvor till några som är i större behov. I år stöttar vi organisationen plan som arbetar för barns rättigheter över hela världen.

2018-11-29

Gott om semester, eller sova på jobbet?

De flesta av våra uppdrag utförs på hemmaplan, trots att vissa kunder sitter på andra sidan klotet. Men ibland behöver vi åka iväg för att bygga relationer eller utföra uppdrag på plats. Det här är några av våra lärdomar under åren, både innan och under vår tid på LearningWell.

2018-11-22

Advent of code – julkalendern för utvecklare

Advent of code är en adventskalender för systemutvecklare där du varje dag får en ny uppgift att lösa. För att göra det enkelt för dig kan du välja det språk du gillar bäst. Förutom att du utvecklas som programmerare finns det även ett tävlingsmoment där det gäller att lösa dagens utmaning på kortast tid. Nu […]

2018-11-19

Hack Camp Nyköping: 24 timmar kod & minimalt med sömn

24 timmar. 38 deltagare. Och en vinstpott på 50 000 kronor. Under helgen ägde Hack Camp Nyköping rum. En tävling där det gällde att bygga tjänster för ett mer hållbart samhälle.

2018-11-13