Nyheter

En introduktion till hållbar it

Nyligen föreläste Claes-Erik Frölund på Karlstads universitet kring ämnet hållbar it. Även om han trodde att han hade koll på läget ledde de förberedande efterforskningarna till nya insikter.

2019-09-27

Lärde sig programmera – vann pris för bästa gymnasiearbete

Oliver Larsson och Simon-Fredrik Schell tog i våras studenten från Nyköpings Enskilda Gymnasium. Under sista året jobbade de tillsammans på ett gymnasiearbete – en röststyrd radiobil – som efter många om och men prisades som 2019 års bästa gymnasiearbete på skolans naturvetarprogram med inriktning natur.

2019-09-24

Tankar från ett sommarjobb

Jonathan Rintala är ingenjörsstudenten som tackade nej till sol och bad för att spendera sommaren på att vässa programmeringskunskaperna hos oss. Med sig tar han lärorika insikter och överraskande erfarenheter.

2019-09-19

Utvecklaren som jobbar i flera olika världsdelar

Gravataí, Cosmópolis, Washougal och Tianjin. Det är namnen på orterna LearningWell-konsulten Michael Häggblad besökt för att hjälpa stora nonwoven-fabriker installera it-systemet WebTrack. Ett projekt han till en början kände sig väldig osäker inför - men som nu gett honom sällsynta lärdomar som utvecklare.

2019-09-09

En kväll med pizza och artificiella neuronnät

Artificiella neuronnät. Vad är det? Och hur svåra är de att programmera? Det och mycket annat diskuterades när Nyköping Developers träffades på LearningWells kontor för att grotta ner sig i ämnet.

2019-06-29

Det här är vad vi menar med karriär

Vad innebär det egentligen att göra karriär? Det var temat på konferensen i juni där alla kollegor möttes för att lära känna varandra bättre och bygga vidare på det företag vi vill arbeta för. Låt oss börja med själva ordet karriär. Vad betyder det? På svenska är den vanliga definitionen att du stiger i graderna. […]

2019-06-18

Ingenjörsstudenter hälsar på under sommaren

Den här veckan hade vi nöjet att välkomna två studerande stjärnskott till LearningWell. Mattias Mineur och Jonathan Rintala kommer under ingenjörslinjens sommaruppehåll hålla till på kontoret i Nyköping. Förhoppningen är att skaffa sig viktig arbetslivserfarenhet innan skolan drar igång igen i höst.

2019-06-14

Dags att programmera neuronnät

Tisdagen den 11 juni 2019 samlas vi på LearningWell-kontoret i Nyköping för att bygga egna neuronnät. Även om det låter komplicerat så är det faktiskt ganska enkelt. Alla är välkomna och inga förkunskaper krävs. Däremot behöver du ta med en egen dator eller parprogrammera med någon. Här är två länkar till Wikipedia om du vill […]

2019-06-06

Gymnasieklass på studiebesök i Nyköping

Som en del i vårt samhällsengagemang lägger vi gärna tid på att dela med oss av kunskap och erfarenhet till programmeringsintresserade skolungdomar. Därför bjuder vi regelbundet in skolklasser till studiebesök på våra kontor. Precis som vi gjorde i mars när gymnasieklassen från Nyköpings Gymnasium kom förbi kontoret i Nyköping.

2019-05-23

Ny mångmiljonaffär med det schweiziska försvaret

It-företaget LearningWell i Nyköping har precis skrivit avtal för ett förlängt samarbete med Armasuisse, det schweiziska försvarets inköpsfunktion. Affären med omvärldsbevakningssystemet är värd över tio miljoner kronor och beräknas ge ett antal nya jobb i Nyköping de kommande fem åren.

2019-05-20