Hästintresserade Carolina sommarjobbar i Nyköping

Steget från stallet på familjegården i Vrena till it-branschen kan låta långt. Men fyra år in på civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi på Uppsala universitet har hästtjejen Carolina Gripsborn hittat rätt. Just nu spenderar hon sommaren med LearningWell-teamet på SSAB, där hon är med och jobbar i riktiga projekt.

Enligt Carolina kommer it-intresset från hennes pappa. Det var han som en gång i tiden introducerade henne för datorer och hur de fungerar.

”Jag ställde tidigt in mig på att bli civilingenjör”, berättar Carolina. ”Första terminen på universitetet kunde jag dock ingenting om programmering och var verkligen inte high-tech, om man säger. Det var tufft. Men jag stannade kvar. Och efter fyra år i Uppsala känns det som att jag gjort rätt val.”

Omväxlande utveckling i riktiga projekt

Som inhoppare i LearningWell-teamet på SSAB har Carolina redan fått testa på back end-utveckling, front end-utveckling och testning i riktiga projekt. Just variationen passar henne bra, säger hon. Carolina berättar att hon gillar omväxling och gärna testar sig fram tills hon hittar sin nisch.

”Du vet aldrig hur kul något är innan du har provat”, säger hon.

Carolina beskriver arbetsmiljön på LearningWell som hjälpsam och hon uppskattar teamets öppna diskussioner. Dessutom, menar hon, påminner arbetssättet faktiskt en hel del om projekten på universitetet. För att göra det lätt att bolla saker mellan varandra sitter hela teamet i samma rum. På den stora anslagstavlan på väggen ritar de tillsammans upp vad som ska göras och hur saker ska prioriteras.

”Efter det gör alla sin grej och skriker till när något går åt skogen”, ler Carolina, som innan sommarens slut hoppas kunna bli en ordentlig tillgång i teamet på SSAB.

Vi på LearningWell ser fram emot att följa Carolinas utveckling under sommaren och hoppas hon vill komma tillbaka till oss efter avslutade studier.

____

Under taggen #sommarjobb kan du läsa fler intervjuer om hur det är att sommarjobba på LearningWell.