Systemutveckling

Vi skräddarsyr it-system efter unika behov. Ofta för att ta fram en lösning där det inte finns någon passande standardprodukt. Uppdragen utförs i agila teams — antingen från något av våra kontor eller ute hos dig som kund.

Omvärldsbevakning för en säkrare värld med Europas försvarsmakter

Det är inte varje dag schweiziska försvarsmakten knackar på dörren, men det var så samarbetet började. Sedan dess har CiWell utvecklats till ett av marknadens mest kraftfulla och självlärande analysinstrument för omvärldsbevakning. Systemet innehåller vissa moduler som är utvecklade av LearningWell medan andra delar är integrerade tredjepartsprodukter, som exempelvis Silobreakers Enterprise-lösning. Resultatet blir ett verktyg som enkelt kan skalas upp eller ner och anpassas för olika kunders behov.
Läs mer Läs mer

Smidigare kompetenshantering till en hamn i framkant

I Oxelösunds Hamn jobbar över 250 anställda med allt från lyft av tunga containrar till transport av stora kolhögar. Varierande arbetsuppgifter där den säkra arbetsmiljön är a och o för arbetsledare och chefer. Med nya personalsystemet Kompass ska Oxelösunds Hamn säkerställa att medarbetarna har rätt kompetens för sina arbetsuppgifter och att de alltid har rätt person på rätt plats.
Läs mer Läs mer

Systemutveckling för oss

Programmering

Våra utvecklare brinner för teknik och att få lösa krångliga utmaningar med hjälp av programmering.

Agil coaching

Vi är noga med att det ska vara projektets karaktär som styr arbetsättet — inte tvärt om. Våra coacher är lyhörda och flexibla, och kan hämta inspiration från diverse agila metoder.

Kravanalys

Kravanalysen består av att hitta de verkliga behoven bortom dina krav. Vi gör det genom att fråga — och fråga igen. Om vi utmanar dig är det för att vi genuint vill hitta den bästa lösningar för dig som kund.

Test- och testledning

Genom att göra testningar av kod till en naturlig del av utvecklingen kan vi eliminera problem innan de uppstår. På så sätt kan vi bygga system som klarar av förändring i din verksamhet och håller över tid.

Teknisk expertis

Inför projekt finns det ofta en uppsjö av programmeringsspråk och ramverk för dig att välja mellan. Vi agrerar gärna bollplank när det kommer till systemarkitektur och guidar dig i rätt riktning kring allt som rör teknik.

Förvaltning/support

Ofta är det när ni börjar använda systemet på riktigt som upptäcktsresan startar. Därför tar vi allt oftare även hand om systemunderhållet och fortsätter utveckla mjukvaran när nya behov uppstår.

Tekniker

Vårt mål är att bygga system som kan anpassas efter en föränderlig verklighet, där våra kunders unika behov styr vilka tekniker som används. Därför innehåller vår verktygslåda en lång lista med utvecklingsspråk och ramverk att utgå ifrån. Här är ett smakprov på några tekniker som vi jobbar med idag:
TypeScript Node.js React Elasticsearch Kibana Scala C++ C# .NET Docker AWS Azure SQL Continuous Integration Test automation DevOps
“LearningWell förstod vad vi behövde, höll ordning på vad som bestämts, drev oss inför nästa möte och förklarade vad utvecklarna behövde från oss. Vi hade högt i tak med öppna och ärliga diskussioner. Det var prestigelöst och enkelt att jobba ihop. Det gjorde att vi justerade saker längs vägen och kom på briljanta saker som vi inte hade kunnat föreställa oss innan.”
Erik Berge, HR-chef, Oxelösunds Hamn

Så bygger vi skräddarsydda it-system

Även om du kanske kan kalla det här för en process så är det mer ett förhållningssätt.

Vittring

Får du ett samtal av oss är det för att vi läst på om din verksamhet. Främst säljer vi genom att fånga upp behov hos de människor och företag vi träffar. Ibland får vi tips av våra kunder. Ibland har någon blivit rekomenderad att kontakta oss. Det är här vi får upp ögonen för varandra.

Identifiering

Nästa steg är ett fysiskt möte. Som alltid när du träffar en ny människa, oavsett sammanhang, försöker du avgöra om ni passar varandra. Vilka är vi, vem är du? Och vilka förändringar är det vi tillsammans vill skapa?

Bevis

Om vi tror att vi kan hjälpa dig går vi vidare. Ibland bygger vi ett system i miniatyr som du kan provköra. Ibland visar vi upp en demoversion av systemet, alltså hur det kommer att se ut och fungera. Beviset är viktigt för att se om vi har förstått varandra, om vi kan hjälpa dig och om det känns rätt.

Genomförande

Vi definierar rollerna i projektet och identifierar vad i systemet som är viktigtast. Kanske diskuterar vi även vilka mer delar som skulle vara bra att ha. Gäller det ett skräddarsytt system sätter vi igång och utvecklar, demonstrerar och har avstämmningsmöten. Gäller det någon av våra it-plattformar tittar vi på hur den ska konfigureras för just er verksamhet.

Fortsättning

Ofta är det vid lanseringen, när du och användarna börjar jobba på riktigt, som upptäcktsresan startar. Du kommer på nya önskemål och ser fler möjligheter kring vad ni kan göra för att skapa något ännu bättre. Därför tar vi allt oftare även hand om systemunderhållet och fortsätter utveckla mjukvaran.