Clean Code Talks

I slutet av mars arrangerade Jakob Ström på LearningWell-kontoret i Karlstad meetupen Clean Code Talks. Det blev en lyckad kväll, där det åts pizza och pratades lättläst kod.

Dagens programmeringsfilosofi är inte vad den var för några år sen, då en utvecklares kompetens mättes i hur kryptisk och avancerad kod han eller hon kunde skriva. Idag handlar det istället om att producera kod som är lättläst, hanterbar och enkel att dela till andra i teamet. Detta, och mycket annat, var temat under Clean Code Talks.

Fokus på användbara riktlinjer

Kvällen började som alltid med en halvtimmes mingel, då besökarna bjöds på pizza och någonting att dricka. Efter det presenterade Jakob Ström olika sätt att producera den typ av kod som idag efterfrågas. Fokus låg på användbara riktlinjer, där Jakob även passade på att dela med sig av lärorika exempel. Presentationen gick bra, trots att han i sista stund var tvungen att översätta den till engelska.

”Det blev en liten överraskning när ’Johan’ som kom dit inte var svensk, utan nederländsk. Så jag fick snabbt tänka om och istället hålla presentationen på engelska. Och det är ju kul att vi lockar även icke svenskspråkiga. Det var en trevlig kväll!”

Inget att tveka på

Totalt var det tio personer som deltog. Nästa gång Software Developers Karlstad träffas står Functional programming in Haskell på schemat. Då hoppas Jakob att ännu fler ska vara intresserade att hänga med.

”Gillar du utveckling, och vill umgås och ha utbyte av andra utvecklare finns det inget att tveka på!”

Kom på nästa Meetup

För mer information om nästa meetup-tillfälle eller Software Developers Karlstad, besök Software Developers Karlstads Meetup-sida eller hör av dig till Jakob på jakob.strom@learningwell.se