Givande after work med Campus Nyköpings .NET-elever

NYKÖPING 2023-03-17
Arbetsprocesser, agilt arbete i praktiken och en hel del AI-snack.
Under torsdagskvällen bjöd LearningWell in System-22 på after work. Uppslutningen var god med mysigt mingel, spännande möten och kluriga frågeställningar.

Eleverna i klass System-22 är i full gång med att söka LIA-platser inför andra året av deras .NET-utbildning. För att få en möjlighet att lära känna varandra och visa vad LearningWell pysslar med bjöd vi under torsdagen in eleverna till en after work med lite gott käk, dryck och trevligt mingel med möjlighet att ställa frågor.
15 elever nappade på inbjudan och Peter Karlsson, vd på LearningWell East AB och Susanne Johansson, utvecklare, coach och ledamot i .NET-utbildningens ledningsgrupp, inledde kvällen genom en kort presentation av företaget, som följdes av bra samtal.

Systemutveckling är både spännande, abstrakt och en intellektuell utmaning som ger stor tillfredställelse – varje dag.

Mattias Gradin går andra terminen på System-22. Han har en bakgrund som säljare på bland annat Bjöörns Cykel i Nyköping och bestämde sig mitt i livet för att uppdatera sina programmeringskunskaper.

Hur ser en arbetsdag för en systemutvecklare egentligen ut och hur ser arbetsprocessen ut från första mötet med en kund till slutleverans? Mattias Gradin och de andra eleverna från System-22 hade många spännande frågor om yrket. 

– Jag gick teknikprogrammet på Gripen och tänkte bli dataingenjör men livet kom emellan. När jag hittade .NET-utbildningen föll det sig naturligt att söka och jag kände direkt att det var rätt. Systemutveckling är både spännande, abstrakt och en intellektuell utmaning som ger stor tillfredställelse – varje dag.

Mattias ställde många frågor under kvällen och kunde dra paralleller mellan sitt tidigare yrke och LearningWells filosofi att alltid eftersträva nöjda och glada kunder.

– Att vara cykelförsäljare är nischat, man måste veta vad kunden vill för att kunna erbjuda rätt saker.

Anna Nilsson-Niia började läsa datavetenskap 2001 men även där kom livet emellan och i stället utbildade hon sig till farmaceut 2004. Nu är hon tillbaka vid ursprungsplanen och tycker det är jätteroligt att vara i en bransch där "det händer".

– Jag känner att jag vill vara med och utveckla saker där den spännande utvecklingen sker, och känner att jag valt helt rätt. Vi har alla lärt oss otroligt mycket och har utvecklats extremt mycket, säger hon.

Anna Nilsson-Niia passade på att testa vårt minnespel. 

Under kvällen fanns en lista där alla som önskade LIA på LearningWell fick fylla i tid för intervju, och listan blev snabbt full.

– Vi kommer göra 14 intervjuer de kommande veckorna, berättar Susanne Johansson

Både hon och Peter Karlsson är nöjda med kvällen och imponerade över elevernas engagemang under kvällen.

– Jag tycker det var en jättetrevlig kväll med väldigt nyfikna och engagerade elever som hade många bra frågor de önskade svar på. Det känns som om de har en väldigt god gemenskap med skön atmosfär i klassen.

LÄS OCKSÅ >> Säg hej till våra fem LIA-kollegor

Bra snack med eleverna på System-22.