Pickleball-SM 2019 i Nyköping är Sveriges första sanktionerade pickleballturnering någonsin. Med över 100 anmälda deltagare hoppas arrangörerna på en riktig pickleballfest. Nu står det klart att LearningWell kliver in som en av sponsorerna. ”Bra chans att vara med och stötta föreningslivet”, säger Susanne Johansson om beslutet.

Pickleball kan beskrivas som en blandning mellan tennis och padel, och bygger på bollkänsla, strategi, snabbhet och precision. Sporten introducerades i Sverige under 2017, och spreds dessförinnan som en löpeld genom Europa och USA. Tack vare det växande intresset arrangerar nu Svenska Pickleballförbundet, tillsammans med Rosvalla Arenor i Nyköping, historiens första Pickleball-SM. Hittills är över 100 deltagare anmälda.

LearningWell fick nys om turneringen under en FLIT-aktivitet på Gumshallen, en lokal rackethall strax utanför Nyköping. FLIT står för fest, lek, idrott och tanke, och är ett samlingsnamn för LearningWells företagsarrangerade personalaktiviteter. För Susanne Johansson, som var ansvarig för beslutet att sponsra Pickleball-SM, var det första gången på en pickleballplan. Hon fattade snabbt tycke för sporten och såg det som ett bra tillfälle att stötta en lokal satsning för spelare i alla åldrar.

Bra sport för alla åldrar

”Jag och en grupp kollegor hade chansen att testa på pickleball genom FLIT, och tyckte det var en kul sport som passar alla åldrar. Vi ser SM i Nyköping som en bra chans att vara med och stötta föreningslivet – både lokalt och nationellt. Dessutom fick vi ett fint bemötande av personalen på Gumshallen.”

LearningWell spelar pickleball
En tuff match mellan LearningWells Peter Sandberg och Emil Rondahl …
LearningWell spelar pickleball
… men efteråt var det bara glada miner.

Ett lokalt samarbete

Emil Eklund är till vardags ansvarig på Gumshallen strax utanför Nyköping, samt tävlingsledare för Pickleball-SM. Emil var den som introducerade Susanne till idén att sponsra tävligen.

”Vi är naturligtvis mycket tacksamma för det stöd vi får, och det är extra roligt när vi hittar lokala samarbeten. Vi hoppas att detta är en bra start på ett långt och givande samarbete”, säger Emil om LearningWell.

Pickle-SM spelas 26–28 april och arrangeras av Svenska Pickleballförbundet.

2019-04-17