Nytt LearningWell-stipendium på gymnasieskola

Med start under höstterminen 2019 har LearningWell startat ett samarbete med Nyköpings Enskilda Gymnasium. Syftet är att stötta tredjeårselever med gymnasiearbeten inom programmering och mjukvaruutveckling.

Varje år har tredjeårseleverna på Nyköpings Enskilda Gymnasium chans att testa vingarna genom att planera, utföra och presentera ett självständigt gymnasiearbete. Eleverna väljer själva området de vill utforska så länge det håller sig inom ramen för inriktningen på programmet.

Vi har tidigare skrivit om Oliver och Simon-Fredrik som förra året vann pris för bästa gymnasiearbete med sin röststyrda radiobil. Tack vare ett lyckat samarbete killarna, Nyköpings Enskilda Gymnasium och LearningWell emellan tas nu nästa steg för att locka fler till att testa på mjukvaruutveckling redan i gymnasiet.

Peppning, stöttning och belöning

Det nystartade samarbetet syftar främst till att uppmuntra elever att välja gymnasiearbeten inom området programmering och mjukvaruutveckling, samt ge stöttning till elever som önskar vägledning under arbetets gång. I slutet av året delas ett stipendium ut till det gymnasiearbete som LearningWell anser förtjänar det mest. Parallellt kommer våra utvecklare vid ett flertal tillfällen besöka yngre årskurser på gymnasiet för att berätta vad systemutveckling är, varför det är världens bästa jobb och vad som krävs för att lyckas.

Planerna framöver

LearningWell har vid två tillfällen under hösten varit och träffat eleverna på Nyköpings Enskilda Gymnasium. I början av 2020 är det dags för eleverna att komma till LearningWell, då studiebesök på kontoret i Nyköping står på agendan.