En uppladdning inför höstens Hack Camp

I torsdags var det uppladdning inför Hack Camp Nyköping i november. Omkring 25 personer och medlemmar från Nyköpings it-kluster hade samlats på Coffice för att prata hackathon och lära känna varandra bättre.

”Många av medlemsföretagen i Nyköpings it-kluster var på plats, vilket är positivt. Det känns som vi har ett härligt momentum när så många är på plats och intresserade av att bidra”, säger Göran Larsson som var där tillsammans med sex kollegor från LearningWell.

Det är it-klustret i Nyköping som – tillsammans med Nyköpings kommun, Studsvik, Sörmlands sparbank och Regionförbundet Sörmland – står bakom tävlingen Hack Camp. Under kvällen presenterade Marie Gillstam, projektledare för hackathonet, sina tankar inför evenemanget tillsammans med Philip Saltskog, vd på Tankbar. På plats fanns även Helene Andersson, näringslivskoordinator i Nyköpings kommun.

Axel från LearningWell presenterar gruppens idéer.
Axel från LearningWell presenterar gruppens idéer.
Staffan från LearningWell presenterar fler idéer.
Staffan från LearningWell presenterar fler idéer.
Philip Saltskog, vd på Tankbar, berättar om Hack Camp Nyköping.
Philip Saltskog, vd på Tankbar, berättar om Hack Camp Nyköping.

”Förutom att få kaffe och en god macka testades vi med kreativa övningar”, säger Göran. ”Alla grupper fick tre slumpmässiga ord och en bild, och skulle utifrån det ta fram idéer inom hållbar utveckling.”

Hållbar utveckling är temat för Hack Camp som arrangeras på Studsvik Tech Park den 9-10 november 2018. Där har deltagarna chansen att under ett intensivt dygn ta fram en digital tjänst och vinna 50 000 kronor.

Tävlingen är öppen och gratis för alla, dessutom ingår mat och dryck. Här kommer utvecklare, designers, projektledare, marknadsförare och affärsutvecklare att tävla sida vid sida. Studenter, konsulter, anställda och bara allmänt nyfikna människor är välkomna att delta eller besöka evenemanget.

Läs mer och anmäl dig

hack.nykoping.net
facebook.com/nykhackcamp/

Har du aldrig varit på ett hackathon tidigare och är nyfiken på hur det kan vara? Läs Hackathon-boken som vår skribent Joakim tog fram för att förklara East Sweden Hack, som arrangerades av Science Park Mjärdevi i Linköping.