Qstar väljer LearningWell

Nyköping 2024-06-12
När stationskedjan Qstar letade efter en samarbetspartner som kunde hjälpa dem skapa en samlingspunkt, ett nav, för stationsövervakning föll valet på LearningWell.

– Vår målsättning är att samla ihop olika system på ett ställe. Detta blir grundstenen som gör att vi kan ta nästa steg i vår utveckling av nya funktioner och fortsätta digitaliseringen av vår drift och underhåll säger Gunnar Östholm, drift- och underhållschef på Qstar.

LearningWell skapar förutsättningen att samla ihop larmhantering, styrning, övervakning samt konfiguration på samma ställe. Det möjliggör även att skapa integrationer mot andra system. Detta gör att Qstar ser möjligheten att till exempel bygga smarta funktioner för att förhindra driftstopp men även skapa mer själv avhjälpande system.

Qstar har länge haft en stabil miljö med bra struktur men har saknat interna resurser för att ta nästa steg i utvecklingen och det är här LearningWell kommer in och skapar förutsättningen för att fortsätta utveckla.

– Det känns fantastiskt roligt att få starta ett samarbete med en så engagerad och driven kund som verkligen vill framåt, säger Peter Karlsson, vd på LearningWell i Nyköping.

Den nya kommunikationslösningen kommer förses med ett modernt och överskådligt användargränssnitt – vilket ger ett extra värde för Qstar.

– En annan glädjande ingrediens är att projektet sammanflätar våra respektive kontors kompetenser inom automationslösningar och systemlösningar på ett fantastiskt sätt, säger Peter Karlsson.

Gruppbild från kickoff i Norrköping där Qstars huvudkontor ligger. Under dagen hade man bland annat uppstartsmöte tillsammans med referensgrupp. Foto: Göran Larsson