Vi är automation

LearningWell SW: Ett automationsföretag i Mariestad

LearningWell AB består idag av två dotterbolag. LearningWell East i Nyköping och LearningWell SW med kontor i Helsingborg, Mariestad och Karlstad. Läs vidare för att lära känna LearningWell i Mariestad – ett kontor med lokal förankring och internationella storbolag som kunder.

Om automationsföretaget LearningWell SW i Mariestad

Kontoret i Mariestad öppnade 2021 när LearningWell tog över den befintliga verksamheten på adressen. Här jobbar automationsingenjörer som brinner för att lösa utmaningar med elkonstruktion och programmering. Och även om vi gärna grottar ner oss i avancerade tekniska lösningar är det viktigaste att kunderna alltid får vad de faktiskt behöver.
Som företag är vi tillräckligt stora för att jobba med intressanta kunder i spännande uppdrag – och tillräckligt små för att alla som jobbar här ska ha en viktig roll i vårt team. Vi har lång erfarenhet av automation och tar gärna helhetsansvar i projekt – med allt ifrån konstruktion till programmering, byggnation, installation och drifttagning. Ända sedan starten har vi utvecklats utifrån ett skönt familjärt perspektiv. Det vill säga en platt företagskultur och hjälpsam arbetsmiljö, där vi tillsammans är med och påverkar de beslut som tas. Bland kunderna finns allt ifrån internationella storbolag med miljarder i omsättning, till lokala familjeföretag från Skaraborg.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vanligtvis handlar våra uppdrag om att ta helhetsansvaret i olika automationsprojekt riktade mot industrin. Arbetet sker antingen på vårt kontor, ute hos kunden eller på distans.

Styrsystem

Vi konstruerar, programmerar och bygger styrsystem till en rad olika branscher inom industrin.

Integration

Med vår kompetens inom både systemutveckling och automation har vi möjlighet att sy ihop olika typer av maskinstyrningar med produktionsystem, affärssystem och liknande.

Digitala tvillingar

Genom att utveckla virtuella kopior av våra kunders produktionsprocesser kan vi provköra nya system utan att störa den verkliga processen och produktionen.

PLC-programmering

Vår verktygslåda innehåller både PLCer, HMIer och SCADA-system. Vi är oberoende solution partner till Siemens och kan även hantera flera andra system.

Konstruktion

Vi ritar, konstruerar, köper in hårdvara och bygger ihop styrsystem i vår egna verkstad i Mariestad. När allt är redo är vi även med under idrifttagning ute hos kunden.

Support och service

Som en del i vårt helhetsåtagande förser vi befintliga kunder med support och service vid behov. Via fjärråtkomst gäller det även system hos kunder på andra sidan jorden.

LearningWell lanserar nytt affärsområde inom automation

LearningWells nya affärsområde riktar sig mot industrin och dess starkt växande behov av automation, digitalisering och systemintegration. Med stark synergi mellan systemkompetens och automation ser vi fram emot att kunna erbjuda de lösningar som framtidens industri kräver. Där ingår både konsultinsatser och helhetsåtaganden samt ett starkt stöd för eftermarknaden i form av support och service.
Läs mer Läs mer

LearningWell slår upp portarna i Mariestad

På LearningWell ser vi en ökad efterfrågan på våra tjänster. För att bredda kompetensen inom affärsområdet automation slår LearningWell SW upp portarna i Mariestad, där man redan anställt nio personer. Med kunder både i Sverige och utomlands, och med nya projekt i uppstartsfasen, är förhoppningen att fortsätta växa med fler duktiga medarbetare.
Läs mer Läs mer

Besök oss i Mariestad

Du hittar oss i rymliga lokaler med egen verkstad på Sandbäcksvägen 42 – bara ett stenkast från hamnen där Göta kanal möter norra Europas största sjö, Vänern. Här finns det gott om naturupplevelser och skärgårdsöar i tiotusental.
På kontoret jobbar idag främst män. Vi skulle jättegärna få förstärkning av kvinnor och personer med andra bakgrunder. Förutom ett brinnande intresse för it och automation delar vi flera viktiga egenskaper. Där ingår bland annat nyfikenhet, problemlösningsförmåga och prestigelöshet.
När det kommer till fritidsintressen är vi en salig blandning människor. Här hittar du bland annat rugbyspelare, hobbyölbryggare och musiker. Nedan kan du läsa intervjuer med några av våra kollegor för att lära dig mer om människorna på LearningWell.

Om Mariestad

Beläget vid Vänerns strand, där Göta Kanal börjar sin resa genom landet, ligger Mariestad. Det unika läget och de många vattenförbindelserna var en stor anledning till att Gustav Vasas son Hertig Karl grundade staden år 1583. God kommunikation vattenvägen och en bördig jord gav bra förutsättningar för ett gott liv.
Förutom vattnet är det Mariestads domkyrka i Gamla stan som dominerar stadsbilden. Arkitekturen är en direkt kopia av S:ta Clara kyrka i Stockholm, uppkommen efter en konflikt mellan Hertig Karl och hans bror Johan III. Stadsdelen Gamla stan är idag Sveriges sjunde bäst bevarade stadskärna, dit många söker sig för rundvandringar och guidade turer.
Mariestad är en omtyckt turiststad med ett ökande antal sommarturister. Den vackra skärgården, restaurangerna i hamnen och äventyr vid Göta kanal är några av attraktionerna som gör staden till en alldeles speciell plats att vara på. Framöver väntar spännande framtidssatsningar som till exempel projekt Sjöstaden och utvecklingen av Göteborgs universitet. I hamnområdet växer nya bostäder, affärsstråk och rekreationsmöjligheter för ett ännu mer aktivt sjöliv fram.
Mattias, vd för LearningWell i MariestadMartin, automationsingenjör i MariestadNils, automationsingenjör i Mariestad

Kontakta oss

Krister Nilsson

Krister Nilsson, platschef

krister.nilsson@learningwell.se
073-232 34 02
Mariestad