Automationsingenjör som kan lyfta blicken (Nyköping)

Drivs du av stoltheten i det du levererar? Trivs du bäst i gränslandet mellan processer, maskiner och människor? Till vårt kontor i Nyköping söker vi nu en självgående automationsingenjör med erfarenhet inom utveckling, konstruktion, testning, driftsättning och teknisk support.

Vilka är vi?

LearningWells erbjudande består idag av konsulter, skräddarsydda system och egenutvecklade it-produkter. För oss är det viktigt att känna stolthet över allt vi levererar. Därför är vi noga med att vara öppna och ärliga med de människor vi träffar. Vi tackar nej till sådant som inte känns rätt och lägger kraften där den gör verklig nytta. Vi ställer nyfikna frågor för att förstå det riktiga behovet bakom våra kunders krav. Allt för att de i slutändan ska få vad de faktiskt behöver. Det gör att vi idag jobbar med kunder som till exempel SSAB, Scania och schweiziska försvarsmakten (Armasuisse).

Om tjänsten

Nu söker vi ännu en kollega till kontoret i Nyköping. En självgående automationsingenjör med erfarenhet inom utveckling, konstruktion, testning, driftsättning och teknisk support. Hos oss blir du en viktig kugge inom processindustrin ute hos våra kunder.

Det tekniska

På LearningWell har vi gemensamt bestämt att undvika långa kravlistor på utvecklingsspråk, ramverk och tekniker du måste kunna. Vi vet, precis som du, att kraven snabbt förändras. Det viktiga att du är nyfiken och vill lära dig mer.

Självklart är det viktigt att du tycker om programmering. Du trivs bäst i gränslandet mellan processer, maskiner och människor, och är van att jobba i PLC-system inom Siemensfamiljen. Kanske även Proview. Vi ser positivt på om du behärskar utvecklarspråk som till exempel C, C++ och Python. På samma sätt uppskattar vi om du har kompetens inom nätverkskommunikation, med tillhörande kommunikationsprotokoll.

Andra exempel på vad vi jobbar med:

  • Elasticsearch
  • .NET
  • Azure
  • Docker
  • Continuous integration

Möjligheter till hemmajobb

Vi jobbar just nu på distans, men börjar successivt återgå till kontoret. Exakt vad som händer framöver hänger på utvecklingen i omvärlden. Vanligtvis kräver tjänsten som systemutvecklare på LearningWell att du då och då befinner dig på plats hos kunden. För oss är det också viktigt att du finns tillgänglig för att delta på gemensamma träffar med kollegor på LearningWell. Med det sagt finns det möjlighet för självgående utvecklare med lång erfarenhet och eget driv att jobba delvis på distans även framöver. Om så önskas försöker vi tillsammans hitta en lösning som passar. För nyutbildade och mer juniora utvecklare ser vi det som nödvändigt att jobba på plats - på kontoret eller ute hos kund - för att ha erfarna kollegor att lära ifrån på nära håll.

Om dig

Kanske viktigast av allt är att du är intresserad av att sätta dig in i kundernas processer för att förstå deras verksamhet. Får du en otydlig spec ställer du nyfikna frågor tills du hittar svaren. Och lite skit under naglarna är ingenting som skrämmer dig. Går något fel är du tillräckligt bekväm bland givare och instrumentering för att själv ta dig ut i produktionen för att felsöka problemet. Där andra ser hinder och problem hittar du lösningar och förbättringspotential.

Du har förmågan att skapa förtroende hos människorna du möter på din arbetsplats. Tack vare din kunskap, erfarenhet och tydliga kommunikation litar de på att förändringarna du föreslår är för deras egna bästa och känner sig därför bekväma med att lämna över taktpinnen till dig. Du klarar av att se saker från olika perspektiv och tar hänsyn till åsikter från alla typer av användare.

Vi ser gärna att du:

  • Har lätt för att uttrycka dig i svenska, både i tal och skrift
  • Har erfarenhet från tidigare roller inom automation
  • Tycker om att jobba självständigt och lära dig nya saker

Kanske bor du redan i vårt närområde, vill du sluta pendla och istället få mer tid över till annat? Eller kanske vill du flytta hit? Till en stad där det faktiskt går att köpa en prisvärd bostad nära hav och natur - och dessutom ha cykelavstånd till jobbet, förskolan och fotbollsträningen.

Mer om oss

Ända sedan starten 2003 har vi drivits av en enda sak. Stolthet i varje leverans. Att vara stolt går bortom att vara nöjd. När du är stolt sträcker du på dig. Du vill berätta vad du har gjort och vem du har gjort det med. Idag är vi över 50 anställda med kontor i fem städer.

Läs mer om dina framtida kollegor

Här kan du läsa intervjuer med bland annat metallgitarristen Erik, hobbyölbryggaren Stefan och golfaren Per.

Här får du:

• Fast månadslön, provision och vinstdelning.
• Betydelsefulla uppdrag med stort ansvar hos kunder i ständig utveckling.
• En familjär och platt företagskultur, där vi tillsammans är med och bestämmer hur saker ska göras.
• Roliga aktiviteter utanför arbetstid. Vinprovning och skidresor till Alperna, bland annat.

Hör av dig

Peter Karlsson, delägare och vd East (Nyköping)
peter.karlsson@learningwell.se
070-631 28 70

Fotnot. Vi undanber oss direktkontakt från rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.