Ekonomen som satsade på innovativ programmering

NYKÖPING 2023-11-09
Hon har jobbat som taxichaffis, varit utbytesstudent i Sydkorea och är utbildad ekonom. Men det var inte förrän Love upptäckte programmeringen som hon hittade hem – i dubbel bemärkelse.

Ekonomprogrammet var egentligen aldrig Loves grej. Höjdpunkten på den treåriga högskoleutbildningen var en utbytestermin i Sydkorea, den gav mersmak. Men när de tre åren i Gävle närmade sig slutet visste Love att hon valt fel bransch.
Ungefär i samma veva läste hon en artikel om en tioårig tjej som gjort ett spel för barn som ville lära sig programmera.

– Jag tyckte det var ascoolt. Hon var bara var tio år och kunde programmera, och jag tänkte att det där borde jag också kunna göra, berättar Love.

Hon hittade en tutorial på Youtube om spelprogrammering och snart hade Love programmerat ett enklare spel.

– Jag blev väldigt guidad av Youtube-snubben men det var kul, säger hon.

Biten, sökte hon Innovativ programmering på Linköpings universitet och kom in. Det kändes rätt från start och det dröjde inte länge förrän hon knäckt den berömda koden med programmering.

– Så här i efterhand minns jag att jag kände två killar som gjorde spel på gymnasiet och att jag tyckte det var ascoolt. Men jag associerade mig aldrig som en sån person – som kunde koda och hade heller aldrig presenterats för ämnet. När jag började i Linköping hade jag knappt sett en dator och fick börja med terminalkomandon direkt, men efter ett tag såg man mönstret…

Sedan juni ingår Love i Cross Team på LearningWell East och i samband med nya tjänsten passade Love även på att flytta tillbaka till Nyköping.

– Jag längtade hem till familjen och mina närmaste vänner. Samtidigt letade jag efter it-företag där man gör saker på ett bra sätt och där det ges utrymme att göra ett bra jobb. Det tycker jag LearningWell gör.

Några snabba med Love


Ålder: 29 år
Bor: I Nyköping, uppvuxen Oxelösund och Stigtomta.
Kommer närmast från: Innovativ programmering i Linköping, lyckades även få två jobb i Linköping som programmerare innan jag fick jobb på LearningWell. Dessförinnan pluggade jag ekonomi, via Gävles högskola.
Gör på LW: Fullstackutvecklare i Cross Team, med Rikard, Jonas, Georgios och Joakim Rosqvist. Det är ett bra team att jobba i, öppet, flexibelt med fokus på att göra bra jobb. Vi har precis gjort ett nytt tidsbokningssystem – en helt ny sida frontendsmässigt – åt Eriks fönsterputs.
Hobbyprojekt: Just nu gör jag en tile map editor för att kunna göra "animerade labyrinter" i pixel art.
Lyssnar på: Jag har jättebred musiksmak, lyssnar på allt från reggaeton och latinamerikansk musik överlag, till bosnisk musik, rap och RnB.
Gör om 10 år: Jag tänker inte om 10 år, har inte det perspektivet. Jag har en del grejer jag skulle vilja göra, men tidsperspektivet är svårt att veta.
Reser: Japan är hittills den bästa platsen jag besökt, dit skulle jag vilja åka igen.
Överlag gillar jag storstäder och i Tokyo finns Streetwear streets där alla hipsters samlas. Jag gillar verkligen den kulturen. Nästa destination blir nog Japan följt av USA.

FAKTA LEARNINGWELL

LearningWell består av två dotterbolag. LW East i Nyköping och LW South West med kontor i Mariestad. Här arbetar ett 50-tal utvecklare, ingenjörer och projektledare med bred kompetens inom it, automation, digitalisering, systemintegration och skräddarsydda systemlösningar.

Urval av vad LearningWell gör idag

• Utveckling av skräddarsydda IT-system
• Integration mellan IT och OT
• Agila team för IT-utveckling
• Elkonstruktion
• Projektledning
• PLC programmering företrädesvis Siemens, men även andra fabrikat.
• Motordrifter, servon och frekvensomriktare.
• Riskanalyser och maskinsäkerhet
• Ombyggnation/uppgraderingar/retrofit av befintliga maskiner.
• Konceptframtagning.
• Specialmaskiner, hanteringsutrustning.
• El/styrskåp byggnation till egna projekt och på beställning.
• Totalåtaganden inom automation