Lärorik LIA för Emina och Daniel: "Vi kommer tillbaka som Git-gurus"

NYKÖPING 2023-10-10
Bra stämning, pedagogiska mentorer och jättespännande att få jobba mot kund. Fem veckor in på LIA-perioden på LearningWell har .Net-studenterna Emina Duro och Daniel Pettersson bara positiva omdömen att ge om sin pågående LIA.

Just nu pågår den första Lärande-i-arbete-perioden (LIA) för eleverna som går den tredje terminen på Campus Nyköpings .NET-utbildning. Emina Duro, 34 år och Daniel Pettersson, 35, gör sina åtta veckor på Nyköpingskontoret.

Vad pysslar ni med under er LIA?

– Vi jobbar mot kund med inställningar i en kund-app, för att kunden ska kunna administrera i appen. Det är jättespännande att göra något i ett riktigt projekt, att få sitta med på morgonmötena och vara en del av teamet, säger Emina och Daniel.

Vad har varit den största utmaningen?

– Vi har fått jobba i React som är helt nytt för oss båda men vi jobbar bra ihop så det har funkat friktionsfritt. Plus att vi haft jättebra och pedagogiska mentorer i Jonas Persson och Erik Johnson.

Några särskilda lärdomar?

– Det är alltid spännande att lära sig nya saker, även om det känns främmande i början och man inte riktigt vet var man ska börja. Det vi tidigare kunde åstadkomma i C# kan vi nu göra i React. Det är lite samma struktur men på ett annat vis.

Vad tar ni med er tillbaka till utbildningen?

– Ja, vart ska vi börja...
Om jag ska välja något är det struktur och felhantering, säger Emina. Det har vi fått helt andra verktyg för att hantera. Säkerheten är också flera nivåer högre och stämningen från arbetsplatsen såklart. Vi har också blivit bortskämda med kollegorna
– Och Git, säger Daniel. Vi kommer komma tillbaka som Git-gurus...

Vad händer när ni är tillbaka på Campus?

– Vi är tillbaka vecka 44 då väntar två kurser med Clean Code och Testbar arkitektur. Clean Code kommer definitivt kännas enklare efter att ha varit här. Vi ska även söka en ny LIA-period för vårterminen, 16 veckor.