Filip Lundberg ny ingenjörskollega på Mariestadskontoret

MARIESTAD 2023-10-11
Civilingenjör inom automation och mekatronik, samt mjukvaruutvecklare och hängiven gravel-cyklist. Där har ni Filip Lundberg – Mariestadskontorets färskaste medarbetare.

Någon av oss måste ha jobb innan vi flyttar. Så var dealen mellan Filip Lundberg och hans fru inför beslutet att flytta från Göteborg ”hem” till Mariestad.

– Tidigare har jag egentligen bara varit i Mariestad för min frus skull. Hon är uppvuxen här, själv är jag från Tibro, säger Filip.

Filip kollade vad det fanns för jobb ute och hittade en ledig tjänst som automationsingenjör på LearningWell i just Mariestad och sedan 1 augusti är han en del av automationsgänget på Sandbäcksvägen.

– Jag har läst automation och mekatronik i fem år på Chalmers och så här i början kanske jag inte har nytta av alla kunskaper men det finns både enkla och komplicerade system. Just nu håller jag på och sätter mig in i hårdvara och styrskåpskonstruktion. Jag är inte helt inne i det ännu men känner mig bekväm med programmeringsdelen.

Innan paret tog beslutet att flytta tillbaka till Skaraborg jobbade Filip som mjukvaruutvecklare och utvecklingsingenjör på Aros Electronics i Mölndal som utvecklar och producerar skräddarsydda elektroniska lösningar, bland annat inom textilindustrin.

– Jag lärde mig en hel del om vävning, varp och väft under de här åren, säger Filip och ler brett.

Varför blev det just automation och mekatronik?

– Det har alltid funnits ett visst teknikintresse och hade lätt för matte när jag var liten, så det var enkelt att välja ingenjörsyrket. Däremot var jag först inne på elektroteknik men ångrade mig och fastnade för reglerteknik men även programmering och AI-delen.

Hur trivs du efter två månader?

– Bra! Det är ett litet men härligt gäng som jobbar här, så det är lätt att gå till jobbet.

Några snabba med Filip...


Namn: Filip Lundberg
Ålder: 29 år
Familj: Fru och katten Ozzy, en helig Birma
Bakgrund: Civilingenjör, pluggat automation och mekatronik på Chalmers i fem år. Gick Volvogymnasiet i Skövde, inriktning natur/el. Jobbade två år på bandet i Skövde efter gymnasiet och kommer närmast från Aros Electronics i Mölndal.
När du inte jobbar: Cyklar gärna gravel, helst grusvägar. Har även grejat en del hemma, målat, bytt golv och sånt. Gillar att gå på Stand up, något vi gjorde mycket innan pandemin – Isak Jansson är en favorit.
Lyssnar på: Mycket podd, Stormens utveckling med bland annat Jonatan Unge är en favorit, Della sport och Kafferepet kan jag också tipsa om. Annars blir det mycket hårdrock.

FAKTA LEARNINGWELL AB

LearningWell AB består av två dotterbolag. LW East i Nyköping och LW South West med kontor i Helsingborg och Mariestad. Här arbetar ett 50-tal utvecklare, ingenjörer och projektledare med bred kompetens inom it, automation, digitalisering, systemintegration och skräddarsydda systemlösningar.

LÄS OCKSÅ >> Historisk automationsaffär i hamn för LearningWell SW

Kontakt
Mattias Nilsson
073-0501640
Mattias.nilsson@learningwell.se

Urval av vad LearningWell SW gör idag


• Elkonstruktion
• PLC programmering företrädesvis Siemens, men även andra fabrikat.
• Motordrifter, servon och frekvensomriktare.
• Riskanalyser och maskinsäkerhet
• Ombyggnation/uppgraderingar/retrofit av befintliga maskiner.
• Konceptframtagning.
• Specialmaskiner, hanteringsutrustning.
• El/styrskåp byggnation till egna projekt och på beställning.