Ingenjörsstudenter hälsar på under sommaren

Den här veckan hade vi nöjet att välkomna två studerande stjärnskott till LearningWell. Mattias Mineur och Jonathan Rintala kommer under ingenjörslinjens sommaruppehåll jobba på kontoret i Nyköping. Förhoppningen är att skaffa sig viktig arbetslivserfarenhet innan skolan drar igång igen i höst.

Mattias Mineur och Jonathan Rintala är båda ursprungligen från Nyköping, men pluggar numera till civilingenjörer på varsitt håll. Mattias på Uppsala Universitet med inriktning informationsteknologi. Jonathan på KTH i Stockholm, med inrikting industriell ekonomi med en data-master i maskininlärning.

För Mattias, som precis avslutat sitt andra år, var det inget snack om saken när LearningWell hörde av sig.

”Det är sällsynt att få ett jobb som programmerare år två, det är få av mina klasskamrater som har det”, konstaterar Mattias. ”Så när möjligheten dök upp ville jag sjävklart ta chansen.”

Jonathan behövde inte heller mycket betänketid för att tacka ja till erbjudandet om sommaranställning. Han hade genom bekanta fått en bra bild av företaget. Och att det vara nära hem gjorde saken ännu bättre.

”Jag känner en som jobbade på LearningWell tidigare och var jättenöjd. Han tyckte man fick lära sig bra saker genom att jobba med riktiga projekt. Göra bra grejer, helt enkelt. Dessutom har jag hört bra saker om LearningWell från företag som varit nöjda.”

Blir på riktigt

Medan klasskompisarna njuter av sommarledigheten ser Mattias och Jonathan istället fram emot att jobba hårt för att lära sig så mycket de kan.

”Jag ser speciellt fram emot att vara en del i ett större projekt”, berättar Mattias. ”Det blir aldrig särskilt storskaligt på universitet, så det känns som en rolig utmaning att försöka ta vara på det.”

Jonathan nickar och tillägger: ”Det ska bli kul att lära från erfarna och duktiga programmerare. Att bli en del av projektteamet tror jag ger mycket mer än om vi skulle sitta för oss själva. Det blir på riktigt.”

Och lite sommarlov hinner det ändå bli.

”Ja, det blir nån vecka i juli”, skrattar Jonathan.

Vi på LearningWell är mycket glada över att ha Mattias och Jonathan hos oss. Tillsammans ser vi fram emot en spännande sommar.