It-företag Karlstad: LearningWell

LearningWell AB består idag av två dotterbolag. LearningWell East i Nyköping och LearningWell SW med kontor i Helsinborg, Mariestad och Karlstad. Läs vidare för att lära känna LearningWell-kontoret i Karlstad, som gjort sig kända för sin expertis inom rfid och logistik – och där intresse och ödmjukhet står i centrum.

Om it-företaget LearningWell SW i Karlstad

LearningWell-kontoret i Karlstad grundades 2003. Idag är vi ett dussin kollegor med bred it-kompetens inom systemutveckling och test.
Som företag är vi tillräckligt stora för att jobba med intressanta kunder i spännande uppdrag – och tillräckligt små för att alla som jobbar här ska ha en viktig roll i vårt team. Ända sedan starten har vi utvecklats utifrån ett skönt familjärt perspektiv. Det vill säga en platt företagskultur och hjälpsam arbetsmiljö, där vi tillsammans är med och påverkar de beslut som tas.
Vi strävar alltid efter att känna stolthet över det vi levererar. För oss går stolt bortom att vara nöjd. När du är stolt sträcker du på dig. Du vill berätta vad du har gjort, vem du har gjort det med och varför du gjorde det.
Därför är vi noga med att våra kunder alltid ska få vad de faktiskt behöver. Vi gör det genom att vara öppna och ärliga med de människor vi träffar. Vi tackar nej till sådant som inte känns rätt och lägger kraften där den gör verklig nytta. Vi frågar, frågar och frågar igen för att säkerställa att samarbetet verkligen gör saker bättre för kunden - och att vi förstått det riktiga behovet bakom deras krav.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vanligtvis handlar våra uppdrag om att kompetensförsörja våra kunder med enskilda utvecklare eller hela teams över en längre tid. Arbetet sker antingen på vårt kontor, ute hos kunden eller på distans.

Programmering

Våra utvecklare brinner för teknik och är uppdaterade kring de senaste trenderna.

Test och testledning

Genom att göra testning av kod till en naturlig del av utvecklingen kan vi eliminera problem innan de uppstår. En stor del av vårt arbete består av att förvalta och utveckla miljöer, verktyg och leveransflöden kopplade till teknisk testning.

Agil coachning

Vi är noga med att det ska vara projektets karaktär som styr arbetssättet - inte tvärt om.

Teknisk expertis

Vi agrerar gärna bollplank när det kommer till systemarkitektur och guidar dig i rätt riktning kring allt som rör teknik.

Kravanalys

Kravanalysen består av att fråga och fråga igen för att hitta de verkliga behoven bortom dina krav.

Förvaltning och support

Ofta är det när ni börjar använda systemet på riktigt som upptäcktsresan startar. Vi finns med er allt eftersom nya behov uppstår.

Projektledning

Oavsett om det handlar om it- eller andra verksamhetsviktiga områden har vi projektledare som vet vad som krävs för att ro stora projekt med många intressenter i land.

Rfid-projektet som blev en de facto-standard för järnvägen i Europa

Trafikverket hade en idé. Om järnvägsvagnarna som rullade genom Sverige hade rfid-taggar skulle alla tjäna på det. Fördelen för Trafikverket var att tekniken kunde bidra till lägre kostnader för underhåll av spår och fordon. Det började småskaligt. Några år senare hade Trafikverkets och LearningWells arbete lett till vinster världen över och blivit en de facto-standard för järnvägen i Europa.
Läs mer Läs mer

Ett samarbete för samhällets bästa

Regeringens mål är att Sverige ska vara bäst i världen på e-hälsa 2025. Enligt en rapport från konsultbolaget McKinsey som publicerades i juni 2016 finns det stora vinster med satsningen. Syftet med samarbetet mellan Nordic Medtest och LearningWell är i förlängningen att rädda liv. De arbetar nationellt med att kvalitetssäkra e-hälsoarbetet i Sverige. Framgångssagan bygger på en tydlig och medveten strategi – att sudda ut gränsen mellan anställda och konsulter.
Läs mer Läs mer

Besök oss i Karlstad

Du hittar oss två trappor upp på Lagergrens gata 4. Kontoret är centralt beläget i hjärtat av Karlstad, där du även hittar många av våra kunder. Allt på ett bekvämt gångavstånd till buss- och tågtrafik, restauranger, idrottsanläggningar och butiker.
Hos oss jobbar kollegor i alla åldrar med olika bakgrund. Förutom ett brinnande intresse för it och mjukvaruutveckling delar vi flera viktiga egenskaper. Där ingår bland annat nyfikenhet, problemlösningförmåga och prestigelöshet.
När det kommer till fritidsintressen är vi dock en salig blandning människor. Här hittar du bland annat rugbyspelare, hobbyölbryggare och musiker. Nedan kan du läsa intervjuer med några av våra kollegor för att lära dig mer om människorna på LearningWell.
David Åberg systemutvecklare

David Åberg

David är ingen prylnörd. Snarare gillar han möjligheterna som kommer med ny teknik. Han säger att allt i livet är en materialsport. Dessutom finns det alltid en koppling till teknik, även om lösningarna inte behöver vara elektroniska.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Johan Alm systemutvecklare

Johan Alm

Att göra saker som är intuitiva, enkla och snygga. Och att skapa någonting med verkligt värde. För Johan Alm handlar livet som systemutvecklare om att bygga tjänster han själv är stolt över och att alltid tänka på vad som är bäst för människorna som ska använda dem.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Michael Häggblad systemutvecklare

Michael Häggblad

En otrivsam grundskola i Farsta och farbrorns blinkade fyrar. Ja, så började systemutvecklaren Michael Häggblads resa som idag gett honom mer än 25 år inom scouterna och konsultuppdrag runt hela världen. Numera triggas han av att få sätta sig in i det som är komplext och svårt, vilket bland annat lärt honom förstå andra människor.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Agila coachen Susanne Johansson tillsammans med kollegor på LearningWells kontor i Nyköping

Susanne Johansson

Susanne Johansson är agila coachen och kattuppfödaren som älskar att få människor att jobba ihop och utvecklas både som individer och grupp.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun

Jobba med oss

Vi har alltid plats för fler duktiga kollegor som vill lösa varierande utmaningar med hjälp av programmering. I rollen som systemutvecklare på LearningWell i Karlstad är du med och gör skillnad för våra kunder. Tillsammans med lika engagerade kollegor tar du dig an projekt med strävan att känna stolthet över det som levereras. Vi jobbar agilt, och ditt arbete varierar mellan externa uppdrag mot kund och intern utveckling av LearningWells egna produkter (TagWell, bland annat). Här får du en familjär och platt företagskultur, med stort ansvar och inflytande över besluten som tas.

Om Karlstad

Beläget vid Vänerns norra strand hittar vi Karlstad. Staden har strax under 67 000 invånare och är kanske mest känd för vackra Klarälven, som sakta glider genom staden innan den förgrenar sig och mynnar ut i Vänern.
I centrala Karlstad kan vi än idag se konsekvenserna från stadsbranden 1865. Staden byggdes efter det upp med ovanligt breda gator för att skydda mot ytterligare bränder. Brandgatorna bildar ett rutnätsmönster runt Stora Torget, som idag är en central samlingsplats för både invånare och besökare. Mitt i staden hittar vi dessutom familjära Mariebergsskogen och klassiska Wermland Opera. Och drygt fem kilometer nordost om Karlstads centrum ligger Karlstad universitet, som är hem till över 16 000 studenter utspridda över 80 utbildningsprogram.
Det rika föreningslivet och de moderna idrotts- och kulturanläggningarna gör Karlstad till ett bra val för ett aktivt liv, oavsett ålder. Här finns en mängd idrottsklubbar, teatrar, bibliotek, biografer och museum. Hockeymatcher med Färjestads BK, föreställningarna på Scalateatern och utställningarna på Sandgrund konstmuseum är bara några exempel på omåttligt populära aktiviteter som erbjuds i staden.
Klaraälven i KarlstadGågatan i KarlstadStora torget i Karlstad

Kontakta oss

Katarina Brunsson

Katarina Brunsson, platschef

katarina.brunsson@learningwell.se
070-663 44 19
Karlstad