It-företag Nyköping: LearningWell

LearningWell AB består idag av två dotterbolag. LearningWell East i Nyköping och LearningWell SW med kontor i Helsinborg, Mariestad och Karlstad. Läs vidare för att lära känna LearningWell East, ett it-företag med kontor i Nyköping och med kunder över (nästan) hela världen.

Om it-företaget LearningWell East i Nyköping

LearningWell East grundades 2003. Idag är vi närmare 30 kollegor med bred it-, automations- och verksamhetskompetens.
Vi brukar kortfattat beskriva det som att vi utvecklar skräddarsydda system för kunder med unika behov. Vissa hade kanske beskrivit oss som it-konsulter, men det är en term vi gärna undviker. För oss handlar det snarare om partnerskap, där vi kompetensförsörjer våra kunder med enskilda utvecklare eller hela teams över en längre tid. Det säger vi inte bara för att det ska låta bra, utan för att det faktiskt är så vi tror att vi kan hjälpa våra kunder på bästa sätt. Arbetet sker antingen på något av LearningWells kontor, ute hos kunden eller på distans. Oavsett vilket är vi noga med att ha ett tätt samarbete med våra kunder och se till att de får vad de faktiskt behöver.
LearningWell East har alltid utvecklats utifrån ett skönt familjärt perspektiv. Det vill säga en platt företagskultur och hjälpsam arbetsmiljö. Tillsammans är vi med och påverkar de beslut som tas kring vad vi ska göra och hur det ska göras.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vanligtvis handlar våra uppdrag om att kompetensförsörja våra kunder med enskilda utvecklare eller hela teams över en längre tid. Arbetet sker antingen på vårt kontor, ute hos kunden eller på distans.

Programmering

Våra utvecklare brinner för teknik och är uppdaterade kring de senaste trenderna.

Test och testledning

Genom att göra testning av kod till en naturlig del av utvecklingen kan vi eliminera problem innan de uppstår.

Agil coachning

Vi är noga med att det ska vara projektets karaktär som styr arbetssättet - inte tvärt om.

Teknisk expertis

Vi agrerar gärna bollplank när det kommer till systemarkitektur och guidar dig i rätt riktning kring allt som rör teknik.

Kravanalys

Kravanalysen består av att fråga och fråga igen för att hitta de verkliga behoven bortom dina krav.

Förvaltning och support

Ofta är det när ni börjar använda systemet på riktigt som upptäcktsresan startar. Vi finns med er allt eftersom nya behov uppstår.

Projektledning

Oavsett om det handlar om it- eller andra verksamhetsviktiga områden har vi projektledare som vet vad som krävs för att ro stora projekt med många intressenter i land.

Kundcase: Omvärldsbevakning till Armasuisse

Våra kunder och samarbetspartners finns delvis i vårt geografiska närområde, som till exempel Oxelösund, Södertälje och Stockholm. De finns även utomlands. Bland annat utvecklar vi sedan 2014 omvärldsbevakningsystemet CiWell tillsammans med Armasuisse, det schweiziska försvarets inköpsfunktion. Systemet är ett av marknadens mest kraftfulla och självlärande analysinstrument för att bevaka, översätta och analysera öppna källor som till exempel nyhetssajter, bloggar och flöden i sociala medier.
Läs mer Läs mer

Kundcase: Automation och övergripande systemlösningar till SSAB

Som .NET-partner till SSAB utvecklar vi systemlösningar inom bland annat automation och övergripande systemlösningar på affärssidan. Där ingår bland annat Proview, SSABs egenutvecklade processtyrningssystem, som vi i mer är tio år hjälpt dem utveckla automationslösning för. Nyckeln har varit att förstå SSABs verksamhet från grunden. Under åren har vi lärt oss allt om hur man kokar stål och optimerar stora fabriker, vilket kanske inte är något de flesta förknippar med it-bolag. Vi är med från det att kolet anländer i hamnen till dess att det färdiga stålet skeppas iväg, och jobbar tätt med SSAB genom hela processen.
Läs mer Läs mer

Besök oss i Nyköping

Du hittar vårt kontor två trappor upp på Fruängsgatan 4. Precis som allt annat i Nyköping är det naturnära och samtidigt mitt i stan — bara ett stenkast från affärer, restauranger och gym.
Hos oss jobbar kollegor i alla åldrar med ursprung från Sveriges alla hörn. Förutom ett brinnande intresse för it och mjukvaruutveckling delar vi flera viktiga egenskaper. Där ingår bland annat nyfikenhet, problemlösningförmåga och prestigelöshet.
När det kommer till fritidsintressen är vi dock en salig blandning människor. Här hittar du bland annat golfare, hobbyölbryggare och musiker. Nedan kan du läsa intervjuer med några av våra kollegor för att lära dig mer om människorna på LearningWell.
Systemutvecklaren Stefan Zetterberg tillsammans med kollegor på LearningWells kontor i Nyköping

Stefan Zetterberg

Systemutvecklaren Stefan Zetterberg, hobbyölbryggaren och baskettränaren som är en frekvent besökare på Stockholm Beer and Whiskey Festival.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Agila coachen Susanne Johansson tillsammans med kollegor på LearningWells kontor i Nyköping

Susanne Johansson

Susanne Johansson är agila coachen och kattuppfödaren som älskar att få människor att jobba ihop och utvecklas både som individer och grupp.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Systemutvecklaren Erik Ytterberg tillsammans med kollegor på LearningWells kontor i Nyköping

Erik Ytterberg

Systemutvecklaren Erik Ytterberg är den tidigare hårdrocks- och jazzmusikern som drivs av att göra saker bättre och har som mission göra Nyköping till nästa it-Mecka.

Läs hela intervjun Läs hela intervjun
Systemutvecklaren Lars Johansson tillsammans med kollegor på LearningWells kontor i Nyköping

Lars Johansson

Lars Johansson är enligt honom själv ingen världsstjärna som programmerare. Den mer sanna bilden är den av en ödmjuk arbetshäst

Läs hela intervjun Läs hela intervjun

Om Nyköping

På svenska östkusten, cirka en timme söder om Stockholm, ligger Nyköping. Staden är känd för sin havsnära natur och historia, med tillhörande sevärdheter och utflyktsmål. Däribland Nyköpingshus, Femörefortet och Stendörren.
Staden har idag nästan 40,000 invånare och är därmed den näst största i Sörmland. Stadskärnan utgörs till majoriteten av stenhus från sent 1800-tal, vilket blir extra tydligt för den som besöker Storgatans gallerior, hotell, restauranger och krogar. Mitt genom Nyköping rinner Nyköpingsån, som bland annat bidrar till ett aktivt hamnområde för både turister och invånare, innan den sedan mynnar ut i Östersjön.
För dig som planerar att bosätta dig i Nyköping får du — i jämförelse med närliggande storstäder — här gott om bostad för pengarna. Kanske är det därför trenden tydligt visar att det är många som väljer att flytta hit. Det rika föreningslivet och de moderna idrotts- och kulturanläggningarna gör Nyköping till ett bra val för ett aktivt liv, oavsett ålder. En perfekt mix av småstadsliv och storstadsambitioner, helt enkelt.
Nyköpingshus, slottet i NyköpingLearningWell Easts kontor i NyköpingHamnen i Nyköping

Kontakta oss

Peter Karlsson

Peter Karlsson, vd East

peter.karlsson@learningwell.se
070-631 28 70
Nyköping
Göran Larsson

Göran Larsson, CTO

goran.larsson@learningwell.se
070-497 55 32
Nyköping