Juniorutvecklaren som får teamet på fredagshumör

Richard Forsberg har tagit kontorets fikakultur till helt nya nivåer sedan han började som utvecklare på LW. Hans goda humör och vilja att lösa problem är ytterligare bonusar.

Fredag morgon, klockan är runt åtta. En efter en droppar kollegorna in på Nyköpingskontoret. Richard Forsberg hälsar glatt på alla från rummet där han sitter tillsammans med Cross-team. Kanske noterar även den uppmärksamma de två påsarna, med ett okänt men väldoftande innehåll...

Jodå, det är Richard som inte kunnat motstå fredagsfeelingen den här veckan heller. På vägen till jobbet har han köpt med wienerbröd så det ska räcka till alla.

– Jo, jag är nog väldigt positiv som person, säger han en stund senare när vi samlats för att mumsa wienerbröd, och en av arbetskamraterna frågar om han alltid är så där glad.

Det här är Richard Forsberg

Ålder: 35 år
Gör: Systemutvecklare på LearningWell, ingår i LW:s interna team Crossteam, ett agilt team som vidareutvecklar och skapar nya interna system.
Utbildning: Pluggat till javascript-utvecklare på IT-högskolan i Stockholm.
Favoritspråk: Javascript med typescript.
Tre ord som beskriver dig: Nyfiken, lösningsorienterad och jag skulle säga att jag är ganska glad och positiv också.
Läser: Kodböcker och Fantasy – om jag hinner.
Lyssnar på: Creepypodden, en del kriminalfallspodcasts och hårdrock.
Nyfiken på: Försöker lära mig olika tekniker och när jag har tid går jag gärna någon onlinekurs. Just nu har jag kollat lite på Flutter och lite olika devops-grejer.

Richard Forsberg började sin anställning på LearningWell 1 maj i år men dök upp på kontoret redan förra hösten då han gjorde sin första LIA-period av två. Han pluggade då på IT-högskolan i Stockholm och hade googlat it-företag i Nyköping för att komma närmare familj och flickvän. Richard fastnade för LearningWell och bokade ett möte.

– Jag läste på om företaget och tyckte att de höll på med spännande saker och använde tekniker som lockade.

Richard fick såklart praktikplats och efter den andra praktikperioden blev han erbjuden jobb.

– Det känns jätteroligt. Jag trivs väldigt bra här och gillar utmaningar – det får man här, säger han.

Med Richard blev LW:s interna team komplett och han arbetar nu med nyutveckling av befintliga system och att skapa nya.

Teknikintresse redan som barn

Richard är uppvuxen i det lilla bullerbysamhället Stigtomta, utanför Nyköping.  Han har alltid haft ett teknikintresse och redan på lågstadiet utforskade han webben och enklare spel på sin dator. På högstadiet väcktes intresset för programmering och webbdesign och han började egna hemsidor. Och när det var dags för gymnasiet föll valet på elprogrammet med inriktning data och det ena ledde till det andra. Bland annat ett fast jobb.
Richard hade arbetat på Nyköpingsföretaget Lamiflex i tio år när han kände att det var dags att börja plugga igen, och på den vägen är det.

Som företagets färskaste medarbetare har Richard fullt fokus på jobbet just nu och känner att han hamnat helt rätt.

– På mitt gamla jobb lärde man sig en maskin sen var det klart. Här försvinner hela tiden gammal teknik och ersätts med ny. Den här utvecklingen är jätteroligt och problemlösningen tilltalar mig. På LearningWell är alla väldigt lösningsfokuserade,  säger han.

Vad vill du göra framåt?

– Jag är särbo just nu och vi drömmer om ett hus på landet. Jobbmässigt vill jag testa så mycket som möjligt och se vad man fastnar för. Jag får mer och mer ansvar i takt med att jag lär mig, är ju som sagt bara junior ännu.

Vill du också ha ett roligare jobb?

Just nu har vi lediga jobb på alla våra kontor. Bland annat söker vi Systemutvecklare inom avancerad omvärldsbevakning.

LÄS MER >> Fler intervjuer med våra kollegor hittar du här.