LearningWell SW utvecklar två nya affärsområden

MARIESTAD 2023-06-19
Automationsdelen går bra för LearningWell SW. För att kunna möta den ökade efterfrågan och bli en starkare leverantör av helhetslösningar i Skaraborg, stärker och breddar SW nu affären med två ben inom Industri- och elinstallation och projektledning.

– Beslutet öppnar stora möjligheter och känns riktigt bra, säger Mattias Nilsson, vd på LearningWell SW.

Det råder ingen tvekan om näringslivet i och runt Skaraborg blomstrar. För att kunna möta den växande efterfrågan på kompetens, stärker LearningWell SW sitt affärsområde med två nya affärsben. Något som enligt Mattias Nilsson kommer ge starka synergier både för kund och företaget.

Mattias Nilsson, vd för LearningWell SW i Mariestad, sjösätter två affärsområden. Foto: Stefan Svensson,
Mattias Nilsson, vd på LearningWell SW i Mariestad. 

– Vi levererar helhetslösningar till industrin tillsammans med våra partners redan idag. Samtidigt får vi hela tiden nya förfrågningar, både från nya och befintliga kunder, men har inte tillräckligt med medarbetare för att hantera det. Då måste vi göra något, fortsätter Mattias Nilsson som i det här läget inte vill vara för detaljerad med hur planen framåt ser ut.

Vi har även en långt framskriden plan på hur automationsdelen ska växa.

Men tanken är att de nya affärsområdena ska vara etablerade före årsskiftet och att LearningWell SW under resans gång kommer få ytterligare ben att stå på.

– Idag sitter våra systemutvecklare i Helsingborg och Nyköping, men i takt med att industrin digitaliseras kräver våra projekt att det finns systemutvecklare på plats även i Mariestad. Vi har även en långt framskriden plan på hur automationsdelen ska växa, säger Mattias Nilsson.

Vilken typ av kompetens behövs i de nya teamen?

– Duktiga elinstallatörer, erfarna projektledare och fler automationsingenjörer som vill vara med att ta helhetsansvar tillsammans med ett härligt gäng.

FAKTA LEARNINGWELL AB
LearningWell AB består av två dotterbolag. LW East i Nyköping och LW South West med kontor i Helsingborg och Mariestad. Här arbetar ett 50-tal utvecklare, ingenjörer och projektledare med bred kompetens inom it, automation, digitalisering, systemintegration och skräddarsydda systemlösningar.

LÄS OCKSÅ >> Stort uppdrag sjösatt i Mariestad

Kontakt
Mattias Nilsson
073-0501640
Mattias.nilsson@learningwell.se

Urval av vad LearningWell SW gör idag


• Elkonstruktion
• PLC programmering företrädesvis Siemens, men även andra fabrikat.
• Motordrifter, servon och frekvensomriktare.
• Riskanalyser och maskinsäkerhet
• Ombyggnation/uppgraderingar/retrofit av befintliga maskiner.
• Konceptframtagning.
• Specialmaskiner, hanteringsutrustning.
• El/styrskåp byggnation till egna projekt och på beställning.

Foto omslagsbild: Stefan Svensson