Ludvig monterar styrskåp på sommarlovet

Mariestad 2024-07-10
I våras gjorde 18-åriga Ludvig Källgård Lundkvist en åttaveckors lång praktik på LearningWell i Mariestad. Han imponerade på kollegorna och blev erbjuden sommarjobb i verkstaden där han nu är i full gång med att koppla styrskåp.

– Jag känner verkligen att jag valt rätt yrke, säger Ludvig som i höst börjar trean på el- och energiprogrammet på Vadsbogymnasiet där han pluggar elteknik och automation.

Det hör inte till vanligheterna att vi har så unga sommarjobbare på automationssidan. Men under praktiken imponerade han bland annat på Klaus Herrlinger som kopplar ihop de flesta styrskåp åt våra industrikunder. Med tanke på att LearningWell nu har fått en större beställning av el-och styrskåp är Ludvig extra välkommen.

– Ludvig har alltid nära till skratt och man kan lita på honom. Det är den bästa praktikant jag haft, säger Klaus Herrlinger.

– Klaus är en bra läromästare som tycker att det är viktigt att det ser bra ut. Jag har gjort några skåp från början till slut nu, det känns jättebra, säger Ludvig.

Hur snabbt monterar man ett helt skåp?

– Ingen aning, det beror på storlek men hastigheten kommer med åren.

LÄS OCKSÅ >> Sebastians sommarjobb ger historiska avtryck