Trivsamt mingel med System-23

NYKÖPING 2024-02-01
Är C# världens bästa programspråk och hur ser fredagar ut för systemutvecklare?
Det var högt och lågt bland frågeställningarna när elever från System-23 på Campus Nyköpings .NET-utbildning tittade förbi på after work på onsdagskvällen.

– Haha, det var en bra fråga...

Peter Karlsson, vd på LearningWell i Nyköping skrattar gott på frågan om hur fredagar ser ut för LearningWells systemutvecklare. Det finns inget givet svar på men oftast är det en dag som alla andra. Själv försöker han undvika att lägga möten på fredagseftermiddagarna för att slippa tänka på eventuella ouppklarade frågeställningar under helgen.

Varje vår bjuds förstaårseleverna från .Net-utbildningen in på lite mingel för att få en möjlighet att ställa frågor om LearningWell inför deras första LIA-period. Som vanligt spände frågeställningarna från AI till vad skräddarsydda systemlösningar egentligen är.

Susanne Johansson i samtal med några System-23-elever. 

Elin Sand var en av eleverna som sett fram emot besöket. Hon hade fått en varm känsla för LearningWell redan i höstas då Peter Karlsson och Susanne Johansson, utvecklare, coach och ledamot i .NET-utbildningens ledningsgrupp, besökte Campus Nyköping för att presentera företaget.

– Det känns spännande att vara här och till och med ännu bättre än jag trodde. Jag kommer definitivt försöka få en  LIA-plats här, säger Elin Sand.

Elvira Runnberg instämmer. Efter åtta år på SSAB bestämde hon sig för att börja plugga på .NET-utbildningen och tyckte att det var extra spännande att höra om utvecklingsteamen på järnverket.

– Det är kul att se hur ni har det och hur det fungerar på en arbetsplats av det här slaget, säger Elvira.

Med på minglet fanns även flera utvecklare som berättade om arbetsvardagen, kodspråk och vilken typ av system vi utvecklar.

– Det är ett nyfiket gäng och vi har fått riktigt bra frågor, säger Henrik Aronsson som till vardags jobbar med LearningWells system för omvärldsbevakning med bland annat Joakim Johansson som också var med på minglet.

– Men bäst var frågan om C# – Tänk om man fick jobba mer i C# – vilken dröm!

Erik Klasson, Tim Tallberg och Gustav Berg från System 23 tyckte det var ett trivsam mingel med många intressanta diskussioner.