Vi välkomnar Joakim och Joakim till Nyköpingskontoret

NYKÖPING 2023-05-26
LearningWell East har rekryterat två nya medarbetare i form av Joakim Rosqvist och Joakim Johansson, två dedikerade systemutvecklare med spännande bakgrund.

Att båda heter Joakim är naturligtvis en slump. Men det är inte varje dag det trillar in två kvalificerade jobbansökningar inom loppet av några timmar, som dessutom leder till anställning – vilket alltså innebär att båda "Joakimarna" klarade LearningWells kodtest och samtliga intervjuer galant.

Ex-stockholmaren Joakim Rosqvist blev Nyköpingsbo för tre år sedan men tröttnade på pendling kontra hemmajobb. På jakt efter en ny utmaning hittade han LearningWell och sedan två månader tillbaka är han en del av Cross Team, där han under sin onboarding satt sig in i nya tekniker och system.

– Det har varit mycket nytt att sätta sig in i. Mycket nya rutiner och olika tekniker som jag inte jobbat med tidigare, men det känns väldigt bra, säger han.

Med sina 26 år är Joakim Johansson kontorets yngsta medarbetare men har redan lång erfarenhet av systemutveckling. Redan på gymnasiet startade han enskild firma och började designa hemsidor. Parallellt med universitetsstudierna i Linköping byggde han ett eget e-handelssystem där han (fortfarande) säljer komponenter till kunder i Sverige.

Med en flickvän i Nyköpingstrakten föll det sig naturligt att söka sig till LearningWell och sedan en månad tillbaka är han en del av LearningWells OSINT–team.

– De tyckte jag skulle passa in i teamet och det känns jättebra.  Systemet är stort vilket är ovanligt för mig. Det är även nytt för att jobba i team och jag gillar det skarpt – att det hela tiden händer saker utan att jag behöver ha kontroll på allt. Du kan lägga in en task så är det någon som löst det. Och så är det nice att kunna diskutera tekniksaker med kunniga kollegor.

Joakim Rosqvist: Bakrund som webbutvecklare

Namn: Joakim Rosqvist
Ålder: 33 år
Bor: Nyköpingsbo sedan tre år tillbaka.
Bakgrund: Har pluggat data, systemvetenskap och webbutveckling samt lite projektledning, mycket praktiska kurser vilket passat mig bra.
Kommer närmast från: En webbyrå i Stockholm där jag främst byggde hemsidor och webbapplikationer till små och medelstora företag. Gjorde även en del UI/UX och tog fram designskisser till kunder.
Gör på LearningWell: Systemutvecklare och FIFA-spelare på fikarasterna.
Om uppdraget: Jag fick börja med att förbättra och vidareutveckla företagets eget tidsrapporteringssystem TimeWell. En utmaning då det innehåller en hel del olika tekniker och versioner. Det är dock tillfredsställande att jobba med något som förbättrar arbetslivet för mina kollegor. Jag sitter även med i ett projekt där målet är att ta fram en ny version av WeldCalc, ett system som ska underlätta arbetet för svetsare. I WeldCalc är det en utmaning att ta till sig alla beräkningar och all logik samt att greppa svetsning som vetenskap.
Teamkompisar: Ingår i Cross-Team med Georgios, Jonas och Richard.
Favoritspråk: JavaScript.
Tre ord som beskriver mig: Noggrann, barnslig och klok.
Gör på fritiden: Umgås med familj och vänner, spelar frisbeegolf, vanlig golf, fotboll och sällskapsspel.

Joakim Johansson: "Jag lär mig massor"

Namn: Joakim Johansson
Ålder: 26 år
Kommer närmast från: Egenföretagare som utvecklat ett e-handelssystem. Innan det och universitetsprogrammet Innovativ Programmering i Linköping.
Gör på LearningWell: Systemutvecklare Fullstack
Om uppdraget: Jag är med i det team som utvecklar ett system för omvärldsbevakning, alltså ett system för att samla in större mängder information och sen presenterar det på ett begripligt sätt. Jag lär mig massor och det kan vara lite utmanande ibland med nya tekniker och arbetssätt som jag inte är van med men jag tycker att det rullar på bra!
Teamkompisar: Henrik, Henrik, Andreas och Göran
Favoritspråk: Javascript
Tre ord som beskriver mig: Noggrann, företags-intresserad och chokladälskare.
Gör på fritiden: Programmerar på sidoprojekt, reser och äter glass med flickvännen.

Joakim Johansson och Joakim Rosqvist i poserartagen tillsammans med vår "jubileumsram". 

>>  Fler intervjuer med våra kollegor hittar du här.