Kul mingel med blivande systemutvecklare

Intensive Code i Helsingborg utbildar systemutvecklare på bara sex månader. Under måndagskvällen var LearningWell SW inbjudna till ett företagsmingel med de blivande programmerarna – som imponerade med bra pitchar och nyfikna frågor.

Stämningen var lite av det pirrigare slaget i Prismahusets entreplan på måndagskvällen. Elva elever genomför just nu Intensive Codes utbildning och hade som uppgift att pitcha sig själva inför en handfull lokala it-företag.

Det är andra året LearningWell närvarar vid Intensive Codes mingel och årets kull hade både bra presentationer och smarta frågor vid den efterföljande panelutfrågningen. Frågan är om man kan bli systemutvecklare på ett halvår – utan några förhandskunskaper?

– Det är en utmaning och handlar mycket om personligt engagemang och drivkraft, säger David Burman, platschef på LearningWells kontor i Helsingborg som närvarade på företagsminglet tillsammans med Mattias Nilsson, vd för LearningWell SW.

Finns det ett gediget intresse för programmering så har man goda förutsättningar att få en tjänst som junior utvecklare, menar de båda.

–  Det krävs också att du är ödmjuk inför uppgiften, säger Mattias Nilsson.

I november vet vi svaret då de elva deltagarna 2022 års upplaga av den intensiva utbildningen är färdigutbildade efter sex månaders intensiva programmeringsstudier.

Vill du också ha ett roligare jobb?

Just nu har vi lediga jobb på alla våra kontor. Bland annat söker vi Systemutvecklare inom avancerad omvärldsbevakning.