Det här är vad vi menar med karriär

Vad innebär det egentligen att göra karriär? Det var temat på konferensen i juni där alla kollegor möttes för att lära känna varandra bättre och bygga vidare på det företag vi vill arbeta för.

Låt oss börja med själva ordet karriär. Vad betyder det? På svenska är den vanliga definitionen att du stiger i graderna. Att göra karriär blir lätt en jakt på något, enades vi om. Det kan vara ett medvetet mål att göra karriär.

På engelska står ordet för att du har gjort någonting under en betydande del av ditt liv, men det behöver inte betyda att du har klättrat i en statusstege. Snarare handlar det engelska career om att utvecklas som människa och att alla kan ha sin egen karriär, oavsett hur den ser ut.

Hela företaget gör karriär

På LearningWell vill vi göra annorlunda saker, att vara del av större projekt och få mer ansvar. För oss handlar karriär även om att bli sedda för vilka vi är och att de erfarenheter vi samlar på oss ska betyda något. Alltså mer åt den engelska tolkningen av ordet.

Sedan började nya tankar att bubbla. Kanske är det snarare företaget som gör karriär genom oss som jobbar där? Och tvärtom, att vi gör karriär genom att företaget utvecklas.

Vi gillar när vi – som grupper, kontor och företag – växer tillsammans. Att vi får större och mer spännande uppdrag som ökar förtroendet för oss ytterligare.

När vi började hyra ut enskilda konsulter fanns det ingen som trodde att det schweiziska försvaret en dag bokstavligen skulle knacka på dörren och fråga om vi ville jobba med dem. Eller att vi skulle få vara med om att sätta den inofficiella europeiska standarden för rfid-spårning av tågtrafik.

Framåt, inte uppåt

Vissa människor vill göra karriär enligt en klassisk karriärstege. På större företag är det vanligt med en mer hierarkisk struktur där uppåt är den enda vägen för utveckling. Du går från att vara en junior kollega till att få ordet senior på visitkort.

Vi enades snabbt om att det inte är LearningWell.

Här kommer du att få göra många saker – och det finns definitivt möjlighet att göra karriär. Men det kommer inte att handla om att klättra uppåt, eftersom vår hierarki egentligen bara har en nivå. Ovanför det finns Peter och Claes-Erik, som grundade bolaget, och våra vd:ar för kontoren i Karlstad och Helsingborg.

Så om du söker jobb här kommer vi antagligen att prata om det redan under vårt första möte. Allt för att inte ge varandra falska förhoppningar.

Vi söker ofta systemutvecklare och andra it-kunniga människor till våra kontor i Helsingborg, Karlstad och Nyköping. Om du är intresserad av vad vi söker nu så hittar du våra annonser här.

Det du läste är ett exempel på sådant vi diskuterar under vad vi kallar motorvägsträffar. Det är dagar då företagets alla kontor träffas för att gemensamt utveckla företaget och oss själva. Vill du veta mer om motorvägarna och hur vi bygger vår företagskultur kan du läsa det här.