Dags för kickoff med it-klustret

Genom it-klustret har ditt företag chansen att vara med och placera Nyköping på it-kartan. Den 9 maj 2019 arrangeras årets vår-kickoff på Sörmlands Museum – med över 200 gäster och duktiga föreläsare.

Nyköpings it-kluster består idag av Datarådgivarna, LearningWell, Office it-partner, Sogeti och Tankbar. Enligt Peter Karlsson, vd på LearningWell, finns det flera anledningar för företag att bli medlemmar.

”It-klustret verkar i första hand för att få folk i och omkring Nyköping att förstå att staden erbjuder en lukrativ arbetsmarknad inom it. Eftersom Nyköping saknar en lokal högskola med relevanta it-utbildningar har vi hittat andra sätt att locka kvalificerad arbetskraft. Tillsammans skapar vi något att flytta tillbaka till – och något att utforska för den utan tidigare band till Nyköping”, sammanfattar Peter syftet med nätverket.

”Med tanke på att it-klustret täcker alla områden inom it så utgör det dessutom ett utmärkt bollplank för företag och organisationer som vill testa nya digitaliseringstankar. Genom att jobba tillsammans och samlas kring kompetensutvecklande aktiviteter driver vi varandra till ny kunskap. Som jämförelse pågår i Värmland sen länge flera FOI-initiativ mellan Compare (Karlstads it-kluster) och det lokala näringslivet – inklusive Landstinget.”

Bli medlem

Ett medlemsskap i Nyköpings it-kluster kostar 3 000 kronor per år. Allt ditt företag behöver göra för att gå med är att fylla i formuläret på it-klustrets hemsida.

”Främst ska deltagandet i it-klustret vara roligt. Vi ska våga göra saker. Och vi ska göra det på ett kul sätt. Därför välkomnar vi inte bara it-företag, utan företag från andra branscher med idéer inom digitalisering”, hälsar Peter.

IT-klustret Nyköping bjuder in till kick-off

Anmäl dig till kickoffen 9 maj

Sista datum för anmälan är måndag 6/4. Mejla faktura@nykit.se och swisha 150 kronor till 123 613 33 67.