LearningWell sponsrar Pickleball-SM i Nyköping

Pickleball-SM 2019 i Nyköping är Sveriges första sanktionerade pickleballturnering någonsin. Med över 100 anmälda deltagare hoppas arrangörerna på en riktig pickleballfest. Nu står det klart att LearningWell kliver in som en av sponsorerna.

Pickleball kan beskrivas som en blandning mellan tennis och padel, och bygger på bollkänsla, strategi, snabbhet och precision. Sporten introducerades i Sverige under 2017, och spreds dessförinnan som en löpeld genom Europa och USA.

Tack vare det växande intresset arrangerar nu Svenska Pickleballförbundet, tillsammans med Rosvalla Arenor i Nyköping, historiens första Pickleball-SM. Hittills är över 100 deltagare anmälda.

Bra sport för alla åldrar

För Susanne Johansson, som var ansvarig för beslutet att sponsra Pickleball-SM, var det första gången på en pickleballplan. Hon fattade snabbt tycke för sporten och såg det som ett bra tillfälle att stötta en lokal satsning för spelare i alla åldrar.

”Jag och en grupp kollegor hade chansen att testa på pickleball genom FLIT, och tyckte det var en kul sport som passar alla åldrar", säger Susanne. "Vi ser SM i Nyköping som en bra chans att vara med och stötta föreningslivet – både lokalt och nationellt. Dessutom fick vi ett fint bemötande av personalen på Gumshallen.”

En tuff match mellan LearningWells Peter Sandberg och Emil Rondahl ...
En tuff match mellan LearningWells Peter Sandberg och Emil Rondahl ...
… men efteråt var det bara glada miner.
… men efteråt var det bara glada miner.

Ett lokalt samarbete

Emil Eklund är till vardags ansvarig på Gumshallen strax utanför Nyköping, samt tävlingsledare för Pickleball-SM. Emil var den som introducerade Susanne till idén att sponsra tävligen.

”Vi är naturligtvis mycket tacksamma för det stöd vi får, och det är extra roligt när vi hittar lokala samarbeten. Vi hoppas att detta är en bra start på ett långt och givande samarbete”, säger Emil om LearningWell.

Pickle-SM spelas 26–28 april och arrangeras av Svenska Pickleballförbundet.