Ny mångmiljonaffär med det schweiziska försvaret

It-företaget LearningWell med kontor i Nyköping, Karlstad och Helsingborg har skrivit avtal för ett förlängt samarbete med Armasuisse, det schweiziska försvarets inköpsfunktion. Affären med omvärldsbevakningssystemet är värd över tio miljoner kronor.

LearningWell har samarbetat med det schweiziska försvaret sedan 2014, då den första versionen av omvärldsbevakningssystemet CiWell utvecklades. Systemet är ett av marknadens mest kraftfulla och självlärande analysinstrument för att bevaka, översätta och analysera öppna källor. Öppna källor kan exempelvis vara nyhetssajter, webbsidor, bloggar och sidor på sociala medier.

”Vi har hjälpt det schweiziska försvaret att bygga ett omvärldsbevakningssystem som i realtid låter dem följa händelser i världen”, säger Peter Karlsson, grundare och vd för LearningWell i Nyköping. ”Med det förnyade avtalet har vi möjlighet att rekrytera och lära upp även juniora konsulter och fasa in dem i vår kultur och verksamhet.”

En talesperson för det schweiziska försvaret berättar att de kontaktade LearningWell på rekommendation och direkt fick ett bra intryck av företaget. ”Vi gillar hur de har gått på djupet för att förstå våra behov och hur vi arbetar. Det är deras flexibilitet, tekniska skicklighet och omtanken om oss som kund som gör att vi nu vill ta nästa steg med systemet.”

”Att LearningWell får en stor och prestigefylld order som den här är ytterligare ett tecken på att it-sektorn i Nyköping är inne i en spännande utvecklingsfas”, säger Maria Karlsson, näringslivschef på Nyköpings kommun. ”På kort sikt innebär affären nya jobb. På längre sikt bidrar detta till vår attraktivitet som it-region och bäddar därmed för ytterligare tillväxt.”

Om LearningWell

LearningWell grundades 2003 och har kontor i Nyköping, Karlstad och Helsingborg. Företaget bygger it-system för kunder med unika behov och fyller luckan där det inte finns någon standardprodukt. Bland kunderna finns exempelvis Scania, Trafikverket, Business Sweden, SSAB, Oxelösunds hamn och olika myndigheter.

Kontaktperson

Peter Karlsson, grundare och vd LearningWell East
070–631 28 70, peter.karlsson@learningwell.se