Mattias Nilsson ny vd på LearningWell SW

Mattias Nilsson är storfiskaren och idrottspappan med erfarenhet från en rad olika chefsroller på börsnoterade företag. Efter årsskiftet tar han över som vd på LearningWell SW. Där ser han fram emot att hitta nya möjligheter genom att gifta ihop bolagets erbjudanden inom automation och systemutveckling.

I Mattias Nilssons cv hittar vi titlar som produktionschef, projektansvarig och underhållschef på bolag som Ericsson, Moelven och Örebro Kommun. Han kommer senast från en roll som affärsområdeschef på Projekt Engagemang.

Utanför jobbet beskriver Mattias sig som en fiskeintresserad idrottspappa. Fritiden går till att vara med som åskådare på barnens fotbolls- och bandymatcher - eller ute på sjön för att fiska lax, öring och gädda.

“En av anledningarna till att jag sa ja till att ta över som vd för kontoren i Karlstad, Mariestad och Helsingborg var för att jag fick ett väldigt gott intryck av ägarna” berättar Mattias. “Alla tre är sansade, erfarna och delaktiga i vad som händer. Dessutom känns LearningWell som ett lagom stort och platt bolag, med en närhet till alla kollegor.”

Kollegorna i strålkastarljuset

På frågan om sina egna styrkor blir det tydligt varför Mattias kom så bra överens med ägarna på LearningWell. Han nämner att han upplever sig själv som lyhörd och prestigelös, men samtidigt bestämd. Mattias betonar också vikten av enkelhet och lagkänsla, och säger att kollegorna gärna får vara de som står i strålkastarljuset.

“Mitt fokus från start kommer vara att lära känna verksamheten på djupet”, säger Mattias. “Speciellt de områden som jag inte jobbat med tidigare. Efter det börjar arbetet med att gifta ihop LearningWells nuvarande erbjudanden inom automation och systemutveckling. Där finns det väldigt spännande möjligheter för våra kunder.”

Mattias startade under oktober sin tjänst på 50% och kommer fram till årsskiftet jobba parallellt med LearningWell SW’s nuvarande vd, Tord Larsson-Steen. Från och med första januari tar Mattias sedan över på heltid då Tord går vidare till nya utmaningar utanför LearningWell.

Rekrytering fortsatt viktigt

Som ny vd hoppas Mattias kunna välkomna fler kollegor till LearningWell-kontoren i Mariestad, Karlstad och Helsingborg.

“Vi har många intressanta projekt på gång och söker redan i dagsläget fler som vill vara med oss på den här resan. Det viktiga är att man är en duktig lagspelare som är intresserad av att alltid bli bättre på det man gör.”

Kontaktuppgifter

Mattias Nilsson, vd LearningWell SW
mattias.nilsson@learningwell.se
073-050 16 40