Möt vårt taggade TagWell-team i Helsingborg

Vi har två nya spelare till vårt team i Helsingborg. Systemutvecklarna Mikael Barnholdt och Mohammad Soliman är i full gång med att vidareutveckla TagWell. Båda ser oändliga användningsområden i vårt smarta system för spårbarhet.

– Jag har jobbat hårt under sommaren med att förfina funktionaliteten. Så vi har mycket nytt att visa vår kund, säger Mikael Barnholdt, junior fullstackutvecklare som började på LearningWell efter årsskiftet.

Mikael har tidigare arbetat med logistik inom en stor dagligvarukoncern. För ett par år sedan, mitt i livet, beslutade han sig för att utbilda om sig till programmerare med inriktning webbutveckling inom .NET. Därmed gick också en barndomsdröm i uppfyllelse.

Nyfiken på TagWell – läs mer här

– En bidragande orsak till att jag satte mig bakom skolbänken är mitt stora intresse för retrospelsprogrammering. Jag gick min första programmeringsutbildning här i Helsingborg som 14-åring. Alla andra kompisar spelade fotboll medan jag och min bästis gick på nördutbildning, skämtar Mikael Barnholdt och tillägger blygsamt att han även släppt ett retrospel – och att det gick ganska bra.

Det här är Mikael Barnholdt

Ålder: 51 år
Bor: I Helsingborg – är en äkta urhelsingborgare
Gör: Fullstackutvecklare på LearningWell, Helsingborg, ingår i team TagWell
Utbildning: Har pluggat webbutveckling .NET på EC-utbildning i Helsingborg. Bakgrund inom logistik.
Favoritspråk: C# och på databassidan SQL
Läser: Serier, är ett comics-freak.
Lyssnar på: Har nästan alltid musik på när jag jobbar, allt från Daft punk till Led Zeppelin.
Hobbyprojekt: Inget pågående just nu. Det har varit lite intensivt med skola och nytt jobb men är en sucker för retrospelprogrammering.
Gör på fritiden: När jag har egen tid kollar jag gärna på någon streamad serie.

Varför fastnade du för just LearningWell?

– Det är ett relativt litet bolag, som kör både inhouse och konsultuppdrag. Med min bakgrund inom logistik lockade även produktprofilen med TagWell. Sen känns det jättehärligt att man satsar på kontoret. Det är en jättefin lokal i anrika Helsingborgskvarter som nu ska rustas upp, vilket är både viktigt och kul.

I augusti fick Helsingborgskontoret förstärkning av Mohammad Soliman, junior frontendutvecklare med lång erfarenhet inom it och programmering. David Burman, kontorschef och teamleader i Helsingborg, teamade ihop honom med Mikael och nu har båda fokus på att anpassa TagWell bland annat åt en stor kund i Stockholm.

– Det är ett jätteintressant projekt och en produkt med oändliga användningsområden för allt från skolor till industri. Systemet har redan massor av funktioner och en given logik men vi hittar hela tiden nya idéer för att utveckla och underlätta användarvänligheten. Bland annat kan man nu gå ner riktigt i detalj för att spåra, säger Mohammad Soliman.

Mohammad har liksom Mikael alltid haft ett stort intresse för systemutveckling och studerade även programmering i tre år i Syrien. I Sverige insåg han att de tekniker han var skolad i var för gamla och valde precis som Mikael att sätta sig vid skolbänken igen för att uppdatera sina kunskaper.

– Jag gick utbildningen för att lära mig nya och moderna tekniker som vi exempelvis arbetar med här på LearningWell, säger han.

...och Mohammad Soliman

Ålder: 36 år
Bor: I Klippan
Gör: Frontendutvecklare på LearningWell i Helsingborg, ingår i team TagWell
Bakgrund: Har jobbat hela mitt yrkesverksamma liv inom it och data, som it-tekniker. Studerade programmering i tre år i Syrien. Pluggat frontendutveckling på EC-utbildning i Helsingborg.
Favoritspråk: JavaScript och React
Lyssnar på: Lyssnar mest på pop, gillar Eminem, han har bra energi!
Hobbyprojekt: Håller på med ett projekt som riktar sig mot barn som vill lära sig matte på ett roligt sätt. Min dotter, nu 11 år, har haft lite svårt med matte så det är lite för hennes skull.
Gör på fritiden: Umgås med familj och kompisar, gillar att titta på film.

David Burman är nöjd med att fått in två duktiga medarbetare till kontoret i Helsingborg, och säger att det finns ytterligare behov av duktiga utvecklare.

– Vi har högt tryck på bland annat TagWell och behövde förstärka upp teamet. Kul att vi fått in Mikael och Mohammad som båda är riktigt duktiga. Som det ser ut nu finns det fortfarande behov av att förstärka teamet med ytterligare en till två utvecklare.

Vill du läsa fler intervjuer med våra kollegor hittar du dem här.

Mohammad Soliman och Mikael Barnholdt utanför LearningWells kontor på Springpostgränden i centrala Helsingborg.