Nominerad till Årets företagare 2023

LEARNINGWELL NYKÖPING 22-12-15
Peter Karlsson, vd och delägare på LearningWell East i Nyköping är nominerad till Årets företagare 2023. "Fantastiskt roligt att bli uppmärksammad lagom till vårt 20-årsjubileum." säger en stolt Peter.

LearningWell East är ett av tre företag som är nominerade till Årets företagare 2023 i Nyköping. Det meddelade företagarnas ordförande Ulrika Juul under onsdagskvällen.
Utmärkelsen Årets Företagare delas ut årligen av organisationen Företagarna. Det är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare och för att vara aktuell måste företaget ha god lönsamhet och tillväxt, kunna påvisa kreativitet och innovation och vara en god ledare och förebild.

– Vi arbetar hela tiden för att både anställda och kunder ska må bra och ha roligt tillsammans. Med glädje kommer bra saker och vi tror på att odla arbetsglädje genom att hjälpa våra kunder och varandra till helt fantastiska projekt och resultat. Det är viktigt för oss, och så gör vi riktigt coola saker,  säger Peter Karlsson.

LearningWell AB består av två dotterbolag. LW East i Nyköping och LW South West med kontor i Helsingborg och Mariestad. Här arbetar ett 50-tal utvecklare, ingenjörer och projektledare med bred kompetens inom it, automation, digitalisering och systemintegration. Nu är det alltså LearningWell East som är nominerat.

LW East är ett lokalt förankrat it-företag som genom innovativa systemlösningar och spännande kundrelationer bidrar till en säkrare, grönare och mer hållbar värld. Bakom företaget finns en starkt förankrad och familjär företagskultur, vars mjuka värden idag kanske är hetare på arbetsmarknaden än någonsin

Företaget grundades 2003 av Peter Karlsson, Claes-Erik Fröberg och Per Arne Malmqvist. Sedan dess har Peter Karlsson varit en hängiven vd och aktiv delägare som gör allt för att både kunder och medarbetare ska trivas. Det här har lett till långvariga och hållbara kundrelationer, och stolta medarbetare.

Men vad gör vi då?

LearningWell har sedan starten nischat sig på att utveckla innovativa it-system åt kunder med unika behov. Vi gör det i nära samarbete med våra kunder och genom åren har LW exempelvis utvecklat omvärldsbevakningssystem för en säkrare värld som numera används av flera europeiska myndigheter och försvarsmakter. Vi är också stolta över att vara officiell it-partner till SSAB i Oxelösund när de tar ledningen för att minska stålindustrins koldioxidavtryck. LearningWell har flera team på plats på stålverket som arbetar med digitalisering på alla fronter inför omställningen av fossilfritt stål. Vi har även förmånen att arbeta med utvecklingen av självkörande fordon (autonoma fordon). Branschen räknar med stora miljövinster framåt i form av mindre koldioxidutsläpp och ökad transporteffektivitet när denna typ av fordon tas i drift inom industrin och på våra vägar. LW har även flera projekt i samarbete med Oxelösunds hamn, där vi är särskilt stolta över ”StaffWell” – ett skräddarsytt system för kompetenshantering som initialt kom till för att förhindra allvarliga arbetsplatsolyckor.

Hur det går får vi veta på Näringslivsdagen den 10 februari då Årets företagare i Nyköping och Oxelösund ska utses i samband med Näringslivsgalan på Träffen samma kväll. Vinnarna från 10 februari tävlar sedan vidare i en regionsfinal i juni. Därefter går vinnaren för Södermanland vidare och tävlar mot resten av Sveriges finalister.