Nu maxar vi friskvårdsbidraget

LEARNINGWELL 2023-01-19
I samband med  jubileumsåret 2023 vässar vi förmånerna för alla medarbetare och höjer friskvårdsbidraget till maxbeloppet på 5000 kronor. Höjningen är en av många fina personalförmåner på LearningWell.

– Det här är en jättebra förmån för våra medarbetare. Oavsett om man gillar golf, simning eller vill ha ett gymkort, finns nu möjligheten att teckna medlemskap. Det viktiga är att man gör något på sin fritid som man mår bra av, säger Mattias Nilsson, vd för LearningWell SW med kontor i Mariestad och Helsingborg.

Peter Karlsson,  delägare och vd för Nyköpingskontoret LearningWell East AB, är också nöjd med det av styrelsen gemensamt tagna beslutet.

– Vi ser att friskvård och hälsofrämjande aktiviteter är viktiga för både individen och företaget. Vi hoppas att detta ska tas emot positivt och att alla hittar aktiviteter som gör att både knopp och kropp mår bra, säger Peter Karlsson.

LearningWell AB grundades 2003 och har idag kontor i tre städer. Här arbetar ett 50-tal utvecklare, ingenjörer och projektledare med bred kompetens inom systemutveckling, automation, digitalisering och systemintegration. Vi erbjuder sedan tidigare alla anställda fina förmåner, bland annat i form av privat sjukvårdsförsäkring, flexibla arbetstider, möjlighet till distansarbete och generös vinstdelning.

Som anställd hos oss får du...

Fast lön och vinstdelning
Maxat friskvårdsbidrag
Privat sjukvårdsförsäkring
Flexibla arbetstider
Värdestyrt ledarskap
Agil företagskultur
Utveckling på ditt sätt

Varje år mäter vi engagemang och välmående hos våra medarbetare via vår friskvårdsprofil. Det är viktigt för att få förståelse för hur vi kan förbättra arbetsmiljön så att arbetsglädje och engagemang kvarstår.  Tillsammans arrangerar vi även roliga aktiviteter och andra inspirationsdagar, både under arbetstid och på fritiden.

Friskvårdsbidrag – så funkar det

  • Arbetsgivaren bestämmer själv om personalen ska erbjudas ett friskvårdsbidrag.
  • Hur friskvårdsbidraget får användas bestäms utifrån den praxis och lagstiftning som finns. Hela personalen ska erbjudas samma villkor.
  • Friskvårdsbidraget ska användas till aktiviteter med inslag av motion eller för behandling som är avstressande eller motverkar ömhet och stelhet. Det kan också användas till kostrådgivning och rådgivning i samband med rökavvänjning.
  • Friskvårdsbidraget får inte användas för att hyra eller köpa utrustning.
  • Friskvårdsbidraget får inte användas till medlemsavgifter, teorikurser, diplom, hälsovård, sjukvård eller skönhetsvård.
  • Arbetsgivare får betala ut friskvårdsbidrag med maximalt 5 000 kronor per år till en anställd för att det ska anses vara av mindre värde. Betalar du ut mer än 5 000 kronor ska den anställda beskattas för hela förmånen.

Källa: Skatteverket