Tre enkla sätt för dig att stötta lokalt utsatta verksamheter

Dagens omständigheter slår speciellt hårt mot lokala småföretagare och föreningar runt omkring oss. Nedan har vi satt ihop en lista med tre enkla saker vi alla kan göra för att hålla det lokala näringslivet i rullning.

Medan social distansering i hemmet är effektivt för att bekämpa smittspridningen kommer det få förödande konsekvenser för stammiskrogen, favoritgymmet och det familjedrivna hotellet. Här kommer därför tre tips på vad du kan göra för att stötta dina lokala favoritorganisationer och -företag utan att själv utsätta dig för onödig smittorisk:

1. Köp presentkort

Genom presentkortet får restaurangen, klädbutiken eller frisörsalongen in pengar nu när det behövs som mest. Och när allting väl lagt sig kan du ta en avkopplande middag eller shoppingtur på stan.

2. Beställ hemleverans eller take-away

På grund av den minskade mängden restaurangbesök erbjuder just nu många restauranger hemkörning eller take-away till rabatterat pris. På så sätt slipper du laga mat, äter gott och undviker smittorisken från ett restaurangbesök. Ett bra tillfälle att dricksa lite extra - eller varför inte bjuda grannen på mat.

3. Köp fiktiva matchbiljetter

Coronaviruset har gjort att landets idrottsföreningar blivit tvungna att avsluta sina säsonger i förtid, med inställda matcher, turneringar och träningsläger som påföljd. För att täcka upp för de förlorade intäkterna erbjuder många klubbar därför möjligheten att köpa fiktiva matchbiljetter, där summan motsvarar priset på en matchbiljett.

Bor du i närheten av Nyköping rekommenderar vi Sörmlands museum och deras superhärliga luncher. Restaurangen skapar viktiga arbetstillfällen - och lagar väldigt god mat. Fredagslunchen bestod av smörstekta lammfärsbiffar med rosmarin och timjan, parmesan- och potatispuré och brynt röd spetskål.

Glöm inte heller bort att skänka en tanke åt de äldre och sjuka. Kanske har du någon i din närhet som av olika anledningar inte kan gå ut och som skulle uppskatta din hjälp med att handla mat och gå en promenad med hunden?

Fortsätt tvätta händerna, handla lokalt och ta hand om varandra! ?

Här kan du läsa om hur vi på LearningWell agerar för att respektera den oro som råder, värna om anställdas och kunders hälsa och förhindra eventuell smittspridning. Vi påminner även om att lyssnar till de allmänna rekommendationer som ges av bland annat Folkhälsomyndigheten, WHO och 1177.